Asparges og røget laks klæder hinanden rigtig fint, især hvis de lige suppleres af antydningen af citron. Det er blevet til denne frokostret med asparges og røget laks. Den kan også serveres som en let aftensmad, hvis der kommer lidt brød til. Det kunne være de her bløde pandebrød.
Hvide asparges kommer i mange størrelser, så kig på dem og vurdér, om der er behov for to, tre eller flere per person. Husk, at de hvide asparges hurtigt oxiderer og bliver misfarvede, så de skal skrælles lige før tilberedning. Alternativt skal de have lidt citronsaft over sig.
Opskrift – frokostret med asparges og røget laks
Passer til 2 personer.
Tidsforbrug: 30 minutter.
Ingredienser:
- 1 dl perlebyg
- 5-8 hvide asparges afhængig af størrelse
- 1/2 rødløg
- Et par håndfulde blandet salat
- 10-12 cherrytomater
- 100 g røget laks
- Saft af 1/2 citron
- Olivenolie
- Salt, peber
Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Hæld overskydende vand fra. Imens skrælles de hvide asparges, knæk bunden af. Sauter dem på en varm pande i lidt olivenolie sammen med finthakket rødløg. Efter 3-4 minutter tilsættes citronsaft, og der krydres med salt og peber. Det kommer til at udgøre dressingen.
Anrettes på et fad med salat i bunden, derpå perlebyg, asparges, røget laks og halverede cherrytomater.