Ribs-is med hvid chokolade

Da jeg surfede gennem mine fotos, opdagede jeg nedenstående, som jeg helt havde glemt. Det var ellers en ret god ribs-is med hvid chokolade, en god kombination af sødt og syrligt. Her serveret på en bund af en småkage.

Det er ikke så ofte, jeg ser ribs i butikkerne, og når jeg gør, så synes jeg helt ærligt, at de er ret dyre. Måske hænger det sammen med, at ribs er sådan noget, jeg forbinder med bugnende buske – så mange, at man dårligt orkede at plukke dem alle. Sådan var min barndoms ribsbuske i hvert fald.

Opskrift – ribs-is med hvid chokolade

Rækker til 6 personer
Tidsforbrug: 1/2 time plus lidt tid til afkøling af ribs samt 5 timer i fryseren.
Ingredienser:

  • 125 g ribs
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g hvid chokolade
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 3 dl flødefraiche 
  • 2-3 spsk mørk rom

Start med at give ribsene et opkog sammen med rørsukkeret. Lad det afkøle i køleskabet. 
Hak den hvide chokolade groft. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk et minuts tid. Pisk i en anden skål flødefraiche til en konsistens a la flødeskum. Og i en tredie skål piskes æggeblommer og 3 spsk sukker helt hvidt og skummende (tålmodighed kræves). Heri kommes den hakkede, hvide chokolade og spiritus. Derefter vendes først flødefraiche i og derefter med meget let hånd de stiftpiskede æggehvider. Hældes op i passende beholdere. Nej, jeg har ikke glemt ribsene – de kommer nu: vend ribsene i, så der nærmest skabes nogle røde bølger med ribs i resten af den hvide chokoladeis. Fryses i ro og fred i mindst 5 timer. 
Ved servering tages isen ud af fryseren ca. 10-15 minutter før, så den lige når at blive lidt blød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*