Islagkage med brownie, hindbær og brombær

Brownie, hindbær og brombær… Masser af mørk chokolade og sødmefulde bær – jamen, det er da en kombination, man kun kan elske. Det her er derfor også en af den slags kager, som jeg gerne ville præsentere for mine kageelskende kolleger. Jeg er ret sikker på, at også de vil kunne lide kombinationen af chokolade og bær. Men nu er det lidt svært at transportere is over længere afstande. Derfor kom denne islagkage med brownie, hindbær og brombær ikke med på arbejde. I stedet blev den serveret som afslutning på en omgang mad på grill i denne uge, da vi havde besøg.

Lidt om islagkage i 1 lag

Kagen ser ud af væsentlig mere, end den egentlig kræver. Den er nemlig kun i et enkelt lag. Derfor handler det kun om at bage en brownie og så hælde iscreme ud over. Det er da let. Det tager selvfølgelig lidt tid, fordi man skal vente på, at brownien køler af, og isen efterfølgende fryser.

Jeg har brugt flødefraiche til isen. Men kan du ikke skaffe det, så brug bare 2½ dl piskefløde i stedet for.

Du bruger kun halvdelen af isen til islagkagen. Resten hælder du bare i passende bøtte og fryser ved siden af – man kan altid spise is…

Jeg pyntede kagen med både friske og frysetørrede hindbær. Et alternativ til denne pynt kunne være kyskager – ideelt, hvis du har æggehvider til overs.

Har du fået lyst til at prøve kræfter med denne islagkage med brownie, hindbær og brombær? Så snup et billede og læg det på Instagram under hashtagget #sødtforto. Det vil gøre mig glad 😉

islagkage med brownie, hindbær og brombær

Detaljer

Hvor mange?

4-6 personer

Arbejdstid?

Ca. 1 time

Bage- og frysetid?

30 min i ovn, 4 timer i fryser

Hvor svært?

Kræver koncentration

Ingredienser

  • Bund
  • 100 g chokolade

  • 65 g smør

  • 80 g sukker

  • 2 små æg

  • 50 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1 knsp salt

  • Hindbær- og brombærsylt
  • 250 g blandede hindbær og brombær, gerne frosne

  • 1 dl sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Is
  • 2 æggeblommer

  • 2 æggehvider

  • 1 + 3 spsk sukker

  • 3 dl flødefraiche

  • 2 spsk rom

  • Pynt
  • Friske og frysetørrede bær

Sådan gør du

  • Start med at lave hindbær- og brombærsylt, derefter bages brownien, og mens den køler helt af (eller senere), bikses isen sammen. Sylt og kage skal nemlig være kølet af, inden det kommer i forbindelse med isen.
  • Hindbær- og brombærsylt
  • Bland bær og sukker i en lille kasserolle. Lad det simre sammen, indtil sukkeret er helt opløst, og du kan mose bærrene ud. Køl det af og smag til med vaniljesukker.
  • Brownie
  • Chokolade og smør smeltes sammen. Sukker og æg piskes rigtig godt sammen. Tilsæt chokolade-smør blandingen. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend det hele sammen.
  • Kommes i en høj springform på 16 cm i diameter – det er en rigtig god ide at lægge bagepapir i bunden af formen plus smøre kanterne med lidt olie. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Afkøles helt.
  • Is
  • Tag tre skåle frem. I den ene piskes de to æggehvider helt stive. Tilsæt 1 spsk sukker og pisk i et minuts tid igen. Stil til side.
  • I skål nr 2 kommer du flødefraichen. Den skal også piskes godt og grundigt – indtil den bliver som en blød flødeskum. Stil til side.
  • Og så i skål nr 3 pisker du æggeblommer og 3 spsk sukker længe og inderligt til en lys, næsten hvid æggesnaps. Bland din hindbær- og brombærsylt i æggesnapsen sammen med 2 spsk rom.
  • Vend den piskede flødefraiche i med let hånd. Og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
  • Du skal bruge ca halvdelen af ismassen til kagen, resten kommer du i en beholder og sætter i fryseren til en dag, hvor man lige har brug for en mundfuld koldt.
  • Samling på kagen
  • Flæk brownien i to bunde med en skarp kniv. Læg den ene bund tilbage i springformen. Hæld nu det halve af ismassen ovenpå. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i ca. 2 timer. Resten af ismassen stilles i køleskabet imens.
  • Efter de to timer er isen frosset så meget, at den kan bære den anden browniebund. Læg den ovenpå og top med is. Bank evt formen ned i bordet et par gange og stil den så retur i fryseren, indtil den skal spises, men mindst et par timer.
  • Ved servering
  • Tag islagkagen ud af fryseren ca. 20 minutter før servering. Isen pyntes med friske bær og evt lidt frysetørrede ditto.

Kommentarer

  1. Linnea Maria Holkgaard

    Hvad er flødefraise?
    Vh. Linnea

    • Susanne

      Hej Linnea, beklager – jeg har først set din kommentar nu. Men flødefraiche er en blanding af cremefraiche og piskefløde, som Arla havde i lang tid. Jeg har været rundt og se efter det, men kan ikke finde det mere. I stedet kan du bruge 1/4 l piskefløde – det bliver mindst lige så godt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*