Kyskager – spiselig pynt

Kyskager eller marengs pyntede min fødseldagskage. Perfekt farvede med lidt rød frugtfarve, så de blev rigtig tøsede og farvemæssigt spillede sammen med resten af kagen. Og så havde de fået lige nøjagtig den tid i ovnen, der skulle til, så de var en lille smule seje i midten.

Hemmeligheden bag er vist kun, at man sikrer sig, at æggehviderne piskes godt og længe, så marengsmassen bliver sej. Jeg har en fornemmelse af, at det er svært at mislykkes helt med de små marengskager. Brug dem som pynt eller spis dem sammen med is, frugt og kage. De er eminente til en desserttallerken.

Hvorfor lige kyskager?

Ordet marengs stammer fra det franske meringue, der netop er æggehvide og sukker pisket stift. Men hvordan navnet er opstået, kan jeg ikke lige finde ud af ved at google. Jeg har ligeledes søgt efter forklaringen på navnet kyskager, men også uden held. Måske hedder de bare kyskager, fordi de ligesom kys er søde på den ene side, men også indeni kan have en ihærdighed eller sejhed i sig? Måske er det bare, fordi det har været kutyme at kalde søde sager noget med kys. Måske fordi de er romantiske ligesom kys, i hvert fald når de er lyserøde.

Detaljer

Hvor mange?

50 stk

Arbejdstid?

15 minutter

Bagetid?

60 minutter

Hvor svært?

Meget, meget let

Ingredienser

  • 2 æggehvider

  • 60 g sukker

  • 50 g flormelis

  • Evt. rød frugtfarve

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne skummende og næsten stive. Tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs. Vend så flormelis i med let hånd. Halvdelen farves evt. med lidt frugtfarve.
  • Kom massen op i en sprøjtepose med en medium størrelse tylle. Sættes i små toppe på en bageplade med bagepapir.
  • Bages ved 100 grader varmluft i 1 time. Afkøles i ovnen. Når ovnen er kold, tages de ud og afkøles helt på en bagerist. Opbevares i kagedåse.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*