Kålsalat med rejer og misodressing

Egentlig ville jeg have lavet en nudelsalat, men så opdagede jeg, at huset var udgået for nudler… på et tidspunkt, hvor jeg havde snittet kål og gulerødder. Øv. Og dårlig planlægning, indrømmet. Så jeg bryggede videre ud fra, hvad der så rent faktisk var i forrådskammeret. Resultatet er en kålsalat med gulerødder, agurk, rejer og kikærter. Kikærterne er ristet i chili på en varm pande, mens resten af sagerne er vendt i en asiatisk inspireret dressing med miso.

Opskrift – kålsalat

Mætter to personer evt. med lidt brød.

Tidsforbrug: mad på bordet på mindre end 30 minutter.

Sværhedsgrad: kan du betjene en kniv uden at skære ørerne af dig selv, er det ret let.

Ingredienser:

  • 1/4 sommerhvidkål
  • 2-3 gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 170 g rejer (1 bøtte)
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 1/2 dåse kikærter (gem resten i lagen og lav humus)
  • Olivenolie
  • Chili, salt, peber

Dressing:

  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk miso
  • 1 tsk honning
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk rapsolie

Start med at blande dressingen, så den er klar – bland ingredienserne sammen i samme rækkefølge, som de er nævnt. Tilsæt olien lidt ad gangen og rør godt, så olien kommer ind i de øvrige, gode sager.

Snit hvidkålen helt fint og skær gulerødderne helt tyndt på et mandolinjern. Halve agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde halvmåner. Bland grøntsagerne med dressingen og lad dem trække 15 minutter. Imens kan du jo passende riste sesamfrøene på en godt varm pande. Hæld dem over på en tallerken. Giv panden et skvæt olivenolie og hæld kikærterne på. Lad dem riste lidt sammen med chili, salt og peber. Når de er godt varme og velristede, hældes de ovenpå grøntsagerne. Bland rejerne i og top med de ristede sesamfrø.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*