Månedens menu: til den travle (eller afslappede) dag

Med et kig tilbage på indlæggene i juli måned har jeg kreeret en menu til en august aften, hvor vejret ikke er til grill, og hvor man hellere vil bruge tiden sammen med gæsterne end med at finpudse detaljerne og pynte desserten med små krummelurer. Altså en menu til den travle dag. Og hvor man alligevel ikke vil gå på kompromis med smag og nydelse. En menu der er velegnet til et par gæster eller fire, men som også sagtens kan skaleres op til mange, så skal man bare beregne lidt ekstra forberedelsestid.

Menu til den travle dag

Forretten er en af mine favoritter pt, nemlig røget laks på en bund af hjertesalat og med en frisk æble-kapers dressing. Peberroden i retten giver luft i næsen og et frisk pust til den røgede laks.

Hovedretten kræver en rest steg evt. fra fryseren. Men så går det også kvikt, når vitello tonnato skal på bordet. Bland en salat og giv et godt brød til (et godt brød fra en ordentlig bager er en fin løsning på en dovne/travl dag – alt behøver ikke at være hjemmegjort, bare fordi man kan).

Slut af med en kirsebærcrumble – crumble eller smuldrekage tager ingen tid at lave, men smager godt, og med en god kop kaffe er der tale om en perfekt afslutning på en god middag sammen med gode venner.

Produktionsplanen 😉
Selv om hver ret “ingen tid” tager, så skal man nok alligevel sætte en god times tid af til det hele. Jeg er typen, der skriver indkøbsseddel i lokationsorden ift butikkens indretning (hvilket glæder den skæggede helt langt ind i hans projektleder-hjerte). Derfor har jeg naturligvis også lavet en produktionsplan til menuen her:

1 – 1 1/2 time før servering:

  • Klargør salat og bland dressingen til den røgede laks
  • Klargør salaten til hovedretten.
  • Rør tundressingen til hovedretten.
  • Skær stegen i tynde skiver – og sæt den i køleskabet.
  • Bland crumblen og klargør kirsebær til desserten (bland ikke de to ting, førend crumblen skal bages)

15 minutter før servering:

  • Anret den røgede laks
  • Lun brød til laks og hovedret

Under middagen:

  • Anret vitello tonnato og den tilhørende salat.
  • Når I er i gang med hovedretten, kan du stille crumblen i ovnen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*