Rabarber-mazarin – kage det er værd at synde for

Jeg har kigget en del på billedet af denne kage, for den ser altså bare så sommerlig og lækker ud. Flotte farver med de røde rabarber, og når man så ved, at de putter sig i en mazarinmasse med masser af rabarber, ja, så er det svært ikke at være begejstret. Men hvordan den smager ved jeg ikke, for jeg fik ikke lige chancen for at testsmage. Denne rabarber-mazarin kom nemlig med den skæggede på kundebesøg i denne uge. Og det eneste, der kom retur, var en meget tom tærteform og en bemærkning om, at smagen var fantastisk, men den hang fast i bunden af tærteformen. Øv.

Derfor måtte jeg lige lave en ny omgang, hvor jeg ændrede lidt på mandelbunden, krydsede fingrene og inviterede ovenboerne, hr. og fru K, på formiddagskaffe. Den nye rabarber-mazarin blev serveret med creme fraiche rørt med en anelse vaniljesukker. Se, det blev ret godt! Fru K mente bestemt, at det var en kage, det var værd at synde for, og hr. K ville gerne have, at fru K fik opskriften. Så nu er kagen godkendt til at komme på bloggen.

Ofte laver jeg tærter, der passer til en form på 24 eller 26 cm i diameter, men denne gang har jeg valgt at lave en tærte i “4 personer”-størrelsen, nemlig en tærteform på 16 cm. Også kaldet perfekt størrelse til test. Skal du bruge kage til flere, fordobler du blot målene og anvender en form på 24-26 cm. Det passer så fint!

Detaljer

Hvor mange?

4 personer

Arbejdstid?

45 minutter

Hvile- og bagetid?

1 times hvil og 45 minutter i ovnen

Hvor svært?

Sådan midt på skalaen

Ingredienser

  • Bund med mandler
  • 50 g lyst rørsukker

  • 75 g blødt smør (tag det gerne ud af køleskabet i god tid)

  • 1/2 tsk vaniljesukker

  • 1/2 æg

  • 75 g hvedemel

  • 50 g mandelmel (mandlet malet til mel i en minihakker)

  • Mazarinmasse med rabarber
  • 75 g blødt smør (det er jo taget ud af køleskabet til bunden)

  • 75 g lyst rørsukker

  • 75 g ren, rå marcipan

  • 1 æg

  • 50 g hvid chokolade, gerne med citronsmag

  • 75 g rabarber, i små stykker

  • 25 g hakkede mandler

  • Ved servering
  • Creme fraiche eller letpisket flødeskum

Sådan gør du

  • Tag din tærteform og for den evt med bagepapir og smør den med en anelse olie.
  • Mandelbund
  • Pisk vaniljesukker, sukker og smør sammen til en cremet masse. Rør ægget sammen og tilsæt det under piskningen. Vend hvedemel og mandelmel i. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 1-2 timer – eller natten over.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pres dejen ud i tærteformen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15 min., så den virker let fast og gylden. Lad bunden køle lidt af.
  • Mazarinmasse
  • Skær de rensede rabarber i tynde skiver og hak mandlerne groft. Riv marcipanen. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad.
  • Rør smør, sukker og marcipan sammen og tilsæt ægget. Vend den smeltede chokolade i massen.
  • Fordel mazarinmassen ud over bunden. Placer rabarberstykkerne i mazarinmassen og pres dem gerne lidt ned i dejen. Drys de hakkede mandler over. Bag kagen videre i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min.
  • Serveres lun eller kold med creme fraiche eller en god vaniljeis.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*