Menu til Grundlovsdag – eller fars dag

Hvad spiser man grundlovsdag? Det er ikke helt enkelt at finde en traditionel menu til grundlovsdag, for er der overhovedet nogen traditioner i den anledning? Et hurtigt kig på google afslørede ikke det vilde. Mest blev grundlovsdag hele tiden koblet med fars dag, og fars dag skal åbenbart fejres med traditionel, dansk mad. Lidt a la Danmarks nationalret kåret i 2014 – stegt flæsk med persillesovs. Nu kunne man harcelere vildt over det kedelige i det googleri. Far skal åbenbart have mad på fars dag. Derimod skal mor på mors dag have blomster, smykker og alverdens andre fine gaver. Vejen til mandens hjerte går måske virkelig gennem maven? Men selv om det er tankevækkende, kunne man jo også bare bruge det som et indspark til, hvad menuen på Grundlovsdag den 5. juni kunne stå på. Så det gør jeg.

Vi starter med desserten, for den giver sig selv. Det skal selvfølgelig være danske jordbær fyldt med smag og velduftende. Om de så skal serveres au naturel med mælk eller fløde, eller om de skal serveres til jordbæris, må være et spørgsmål om lyst og tid.

Hovedretten skal være dansk, når nu vi fejrer den vigtigste lov i Danmark. Og helt dansk er helstegt rødspætte med asparges. Årh, det er godt…

Jeg synes egentlig godt, at man kan forsvare det her som en menu til grundlovsdag. Tradition eller ej.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*