Kokos-chokoladekage: Så bliver selv kunderne forsøgskaniner

“En kage til dine kunder, siger du? Aha… kan du lide medarbejderne hos din kunde? Kan du lide kunden i sig selv?” Tre sikre nik fulgte fra den skæggede på de spørgsmål. Så min opgave var at fabrikere to velsmagende kager, som kunne tåle at blive transporteret over Storebælt, og som også smagte så godt, at den skæggede (og frue) ville få en ekstra stjerne. Den ene kage blev den her fusion af en chokolade- og kokoskage, altså en kokos-chokoladekage. Den er let at transportere og kræver ingen særlig anretning. Bag dobbelt portion og du har den perfekte bradepandekage til klassens time 😉

Og så slog min “stop madspild” lige igennem undervejs i bageprocessen, for når nu den skæggede drog af sted på flere dages ophold, så efterlod han sig faktisk en helt nyåbnet yoghurt med kokossmag. Det har jeg det lidt træls med, for jeg kan ikke lide yoghurt med smag, og jeg kan heller ikke lide at kassere mad, der ikke fejler noget som helst, men tværtom er helt frisk. Løsning 1 var at lukke smagsløgene og spise yoghurten. Det var absolut ikke en gangbar løsning. Det var løsning 2 heller ikke, nemlig at smide yoghurten ud. Så det blev løsning 3, idet noget af yoghurten kom med den skæggede på forretningsrejse – indbagt i kagen.

På den igen…

Da den skæggede kom hjem med tomme fade, måtte jeg straks høre, om kagen så faldt i smag, og om han havde taget nogle gode billeder. Men ak og ve… han havde slet ikke fået taget så meget som et enkelt lille foto. Så jeg måtte på den igen i denne uge, og denne gang ville jeg være helt sikker. Derfor tog jeg kagen med til mine egne kolleger, tog selv billeder og tjekkede også tilfredshedskurven hos kollegerne. Det faldt langt bedre ud.

Denne kokos-chokoladekage kan serveres, som den er – eller du kan give lidt frugt til, hvis den skal være mere en dessert.

PS: Bageprocessen går ikke altid som forventet. Men det behøver resultatet ikke at blive dårligere af. Se bare, hvad der skete, da jeg bagte chocolate chip kage, som er den bedste, mislykkede kage, som jeg har bagt hidtil.

Detaljer

Hvor mange?

8-10 personer = springform på ca. 24 cm

Arbejdstid?

25-30 minutter

Tid i ovnen?

30-40 minutter

Hvor svært?

Skal bare bikses sammen

Ingredienser

  • 200 g sukker

  • 2 æg

  • 225 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 spsk kakao

  • 1/2 dl stærk kaffe, bare nescafé

  • 100 g smeltet smør

  • 1 3/4 dl mælk, evt. en blanding af mælk og yoghurt med kokos 

  • Topping
  • 75 g smør

  • 1/2 dl stærk kaffe, igen bare nescafé

  • 2 spsk kakao

  • 60 g kokosmel

  • 175 g flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Tag en passende springform og for den med bagepapir i bunden og giv den lidt olie op ad kanterne. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Og så til den meget enkle kage: smelt smørret til dejen. Pisk æg og sukker godt sammen, til det bliver fint skummende. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen. Tilsæt derefter kaffen. Slut af med skiftevis at tilsætte det smeltede smør og mælk. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30-40 minutter. Tjek med en gaffel, at den er gennembagt.
  • Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30-40 minutter. Tjek med en gaffel, at den er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den køle af.
  • Topping
  • Imens kagen køles af, laves toppingen mindst lige så let: hæld alle ingredienser i en kasserolle. Varm op og lad det smelte sammen. Kommes på den afkølede kage.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*