Majmenu med årstidens grønt

Det tegner til at blive en solrig weekend, og derfor skal forårsspecialiteterne på bordet til denne majmenu. Og så har jeg lyst til fisk. Tilsammen får jeg det kombineret til en lille, let forårsanretning, hvor du kan vælge at lave alle tre retter – eller du kan plukke i dem, som du nu har lyst til. Uanset hvad du vælger, vil jeg tro, at du kommer til at sidde med fornemmelsen af forår på tungen. Det er bestemt ikke en dårlig smag.

Som nævnt har jeg virkelig lyst til at spise fisk i denne weekend. Det kan godt variere lidt, hvor meget fisk trækker i mine smagsløg. Men kommer jeg forbi fiskehandleren, hjælper det helt sikkert. Så det gør jeg, og derfor starter vi med asparges og rejer og fortsætter med fisk til hovedret. Endelig slutter vi af med rabarber.

Forretten er noget så mormor-agtigt som tarteletter, men i den traditionelle variant. Derimod er de her fyldt med rejer og asparges. Tjek opskriften her.

Hovedretten er bagt lyssejfilet, der har fået et sprødt låg. Jeg vil servere nye, nok udenlandske kartofler til sammen med sauterede grøntsager afhængig af, hvad grøntsagsafdelingen har at byde på.

bagt lyssejfilet til en lækker majmenu

Desserten i min majmenu skal selvfølgelig være med rabarber. Nemlig denne oldschool rabarbertærte.

oldschool rabarbertærte til majmenu

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*