Det startede med et mål om et mindske eget madspild. Også kaldet at to modne bananer var blevet næsten hæse af at råbe på opmærksomhed i frugtskålen. Man kan nærmest sige, at det var et barmhjertighedens brød… aj, det er måske at gå for langt, men i hvert fald fik jeg brugt bananerne til noget semi-fornuftigt. Endda så semi-fornuftigt, at brødet/kagen er både sukker- og glutenfri. Ikke fordi det var målet, men fordi sådan blev det bare. Jeg har været i tvivl, om det skulle hedde et kokosbrød med banan eller et bananbrød med kokos, og om det er et brød eller en ikke-så-sød kage. Så det bestemmer man selv…
Savner man det søde, kunne et par stykker pålægschokolade eller en skefuld nutella nok gøre underværker.
Opskrift – kokosbrød med banan / bananbrød med kokos
Tilberedningstid: 1 time søndag formiddag, mens gemalen sidder og arbejder på kontoret. Da brødet er i ovnen langt det meste af tiden, er det pærenemt at lave.
Ingredienser:
- 2 meget modne bananer
- 7-8 dadler
- 3 æg
- 4 spsk skyr
- 100 g mandler
- 50 g kokosmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 par vrid med saltkværnen
- Evt. 50 g chokolade til pynt
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Find en rugbrødsform frem (ca. 2 liter) og for den med bagepapir.
- Start med at lave mandelmel ved at male mandlerne i en minihakker.
- Fjern stenene fra dadlerne og skær dem og bananerne i mindre stykker i en skål. Blend dem sammen til en mos (ved synet af det forstår man godt, at babyer vokser op og forlanger mad med tyggemodstand). Rør æggene i et ad gangen, derefter røres skyren i. Så røres mandelmel, kokosmel, bagepulver og salt hurtigt i.
- Dejen hældes i den med bagepapir forede form og ryger ind i den varme ovn i ca. 45-50 minutter.
- Når brødet er afkølet, kan det evt. pyntes med lidt smeltet chokolade i fint eller tilfældigt mønster – som billedet afslører, er jeg mest til det tilfældige mønster.