Stenbiderrogn med avocado: lækkert til påskebordet

Stenbiderrogn hører sig ligesom til i foråret. Det er i hvert fald en af mine forårsbebudere, men den skæggede forstår det ikke helt, siger han. Ikke at han har noget imod den lyserøde rogn, han forstår bare ikke, at de er så hypede…

Langt hen ad vejen kan jeg følge ham, for hvorfor er det lige, at jeg sætter så stor pris på stenbiderrogn? Jo. Smagen er ligesom farven meget mild og imødekommende. Det er svært at sige, at man ikke kan lide rognen pga. enten smag eller farve, lidt ligesom man heller ikke med overbevisning kan sige, at man ikke kan lide foråret pga. de stigende temperaturer og de mildere vinde. Men vigtigere er det nu nok, at de kun er i en kort periode. Bevares, de kan købes på glas, men det er slet ikke det samme som den friske vare, og netop derfor bliver de hypede – ligesom de første nye kartofler, asparges og jordbær, hvor det kun er de danske, der tæller.

Forretten her passer perfekt til en påskemiddag, men den kan også bruges på frokostbordet eller som en meget dansk tapas.

Den helt typiske måde at servere rognen på er på blinis af boghvedemel med en fed creme fraiche. Og det er sørme også en god løsning. En anden opskrift på stenbiderrogn til forret er denne her – en luksuriøs forret med asparges og stenbiderrogn i rigelige mængder.

Obs – tjek lige billedet af stenbideren selv her – hunnen kaldes for kvabso, og helt ærligt, køn er hun ikke.

Detaljer

Hvor mange?

Forret til 4

Arbejdstid?

Max 15 minutter

Alt i alt?

Max 15 minutter

Hvor svært?

Meget let

Ingredienser

  • 150 g renset stenbiderrogn

  • 1-2 avocadoer

  • 1 bdt purløg

  • 3 spsk god creme fraiche, gerne 38% (jep, vi sparer ikke her)

  • Saft af 1/2 citron

  • 1-2 håndfulde rucola

  • Salt

Sådan gør du

  • Giv stenbiderrognen et let drys salt, hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det. Halver avocadoerne og skær dem i mindre, mundrette stykker. Bland dem med 2/3 af stenbiderrognen (resten pyntes der med), friskhakket purløg (gem lidt til pynt) og lidt citronsaft. Tilsæt creme fraiche, så det lige hænger sammen. Det skal ikke være en salat, der driver af dressing.
  • Fordel rucolasalaten i fire glas. Læg et par skefulde af avocadosalaten ovenpå. Top med stenbiderrogn og hakket purløg.

One Comment

  1. Pingback: Forårsbebuder: stenbiderrognen er her – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*