Grøntsagsfad – lækkert tilbehør

Det kan være nervepirrende at skulle have besøg af en dygtig kok – til spisning altså. Tro mig, jeg har prøvet det, og jeg har heldigvis vænnet mig til det. Alligevel blev jeg ramt af en snert af præstationsangsten for nogle uger siden. Jeg var inviteret til fødselsdag sammen med 12 andre kvinder og – skulle det vise sig – en kok. Midt i kaffe- og kaffebordet ankom der nemlig en kok belæsset med masser af gode råvarer, og så blev vi ellers sat i gang. Det var her, jeg kunne mærke snerten, men den skal jo bare gemmes væk. Derfor meldte jeg mig helt frivilligt til gorgonzola saucen. Men kokken havde åbenbart luret, at jeg godt kan lide at stå i et køkken, i hvert fald satte han mig i sving med at lave fyld til de frisklavede ravioli, klargøre kyllingebryst og stege tigerrejer – og lave et grøntsagsfad. De andre gæster var imens fuldt ud beskæftigede med dessert, pasta-rulleteknikker, brødbagning og en masse andet.

Min sidste indsats var anretningen af et ret mumselækkert grøntsagsfad. Og det var netop mumselækkert, for grøntsagerne var lækre, bløde og velsmagende. Jeg har ladet mig inspirere heraf til denne udgave af grøntsagsfadet, som kan serveres til stort set alt, fisk, kød eller som del af et vegetarisk måltid. For eksempel kan du kombinere med vegetarbøfferne fra burgeren her.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 4 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Hvor længe i ovnen?

15 minutter

Hvor svært?

Enkel

Ingredienser

 • 1 aubergine

 • 1 squash

 • 1 rød peberfrugt

 • 1 håndfuld bredbladet persille

 • 2-3 spsk revet parmesan

 • Olivenolie

 • Salt, peber

Sådan gør du

 • Skær auberginen i skiver, ca 1/2 cm i tykkelse. Det siges, at aubergine bør drysses med salt, så bitterstofferne kan trække ud – men det er lidt af en skrøne med dagens auberginer. Brug dem bare direkte.
 • Skær squash i skiver af knap 1/2 cm tykkelse og peberfrugten i strimler.
 • Varm en pande op med olivenolie. Skyl salt af aubergineskiverne og tør dem let af. Steg grøntsagerne af et par omgange på panden, de skal have lidt farve, men behøver ikke at være gennemstegte.
 • Læg grøntsagerne pænt lagdelt i et fad, hvor du først har fordelt lidt olie i bunden. Giv det salt og peber, hakket persille og ikke mindst godt med revet parmesan på toppen. Sættes i ovnen gerne sammen med, hvad du ellers skal servere, ved 160 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Kommentarer

 1. Pingback: Kykkyliky… med parmesan, persille og citron – Sundt for to

 2. Pingback: Kykkyliky… med parmesan, persille og citron – Sundt for to

 3. Pingback: Kykkyliky… med parmesan, persille og citron – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*