Linselækker salat

Linselækkerier – det er selvfølgelig grønne linser, der er tale om. Jeg har lavet et utal af salater hen over sommeren, men bare ikke lige fået dem foreviget hverken på papir eller digitalt. Så aftenens salat er en enkel repræsentant for sommer og varme. Og så er den genial til madpakken dagen derpå, så lav lidt ekstra. Man kan godt kalde det for en linselækker salat.

Linser, mango, tomat og rejer går i spænd til rene sommerlækkerier

Opskrift på en linselækker salat

Frokostret eller hovedret til 2 personer

Tilberedningstid: 25 minutter

  • 125 g grønne linser
  • Salat – i dette tilfælde valgte jeg babyspinat
  • ½ rødløg
  • ½ rød peber
  • 2 tomater
  • ½ mango
  • 100 g rejer

Dressing

  • 2 spsk sød chili
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Start med at koge linserne efter anvisningen på pakken. Skyl salaten og læg den i bunden af et fad. Snit derefter rødløget og den røde peber i små, fine tern og bland halvdelen med salaten. Skær tomaterne i både og læg dem i kanten af fadet. Skær mangoen i lidt større tern.

Bland herefter delene til dressingen. Den søde chili fås i mange udgaver, men det er vigtigt, at det er en sød chili – den her ret skal faktisk for én gangs skyld ikke være stærk. Dræn vandet fra rejerne og hæld en lille smule af dressingen over dem.

Når de grønne linser er kogt, hældes overskydende vand fra. Derefter blandes de med ca. halvdelen af den resterende dressing. De har godt af at stå og trække i 5-10 minutter, hvis tiden tillader det.

Til sidst blandes salaten færdig. Læg linserne ovenpå salaten, herefter de resterende rødløgs- og pebertern samt mangoternene. Slut af med rejerne øverst. Hæld resten af dressingen over salaten.

Serveres med godt brød og et køligt glas hvidvin.

Tips til madpakken

Når du laver lidt ekstra til næste dags madpakke, så nøjes med at bruge den dressing, der hænger ved rejer og linser – så har du også en crispy salat dagen derpå.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*