Græskarsuppe er SÅ meget efterår og vinter. Varmt i sig selv – og giver også varmen indefra. Og da jeg tilbringer al vågen tid fra oktober til april med at småfryse, ja, så står alt, der kan give varme, højt på min favoritliste. At det så faktisk er hurtigere selv at lave suppen end at tø en frossen suppe op, gør den kun mere attraktiv. Så får man også en græskarsuppe, der smager af noget…
Lav en græskarsuppe der smager
Hovedret 2 personer eller forret 4 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser
- 20-30 g græskarkerner
- 1 hokkaido-græskar
- 2 finthakkede skalotteløg
- Olivenolie
- 1 knivspids chili – efter smag
- 0,6 l grøntsagsbouillon – det er helt fint med en terning og kogende vand
- 1 dl madlavningsfløde 8%
- 1-2 spsk maizena
- Salt og peber
- Groft brød som tilbehør
Rist græskarkernerne på en tør pande og salt dem let.
Imens skal hokkaido-græskaret klargøres. Det er ikke svært, men det kræver lidt kræfter. Start med at skære skrællen af græskaret. Halver det derefter og skær det i kvarte. Fjern kernerne og skær græskaret i tern, ca 2 x 2 cm. Hak skalotteløget fint.
Varm lidt olivenolie op i en gryde. Tilsæt græskarstykkerne og skalotteløget, lad det varme igennem uden at blive brunt. Når det har ristet lidt, tilsættes chiliflager eller frisk chili efter smag og behag.
Tilsæt herefter den varme bouillon samt madlavningsfløde. Lad det koge igennem ca. 5 minutter. Lad det koge op og tilsæt maizena lidt efter lidt. Lad det gerne lige koge op ind imellem, så du kan vurdere, hvor meget det tykner. Smag til med salt og peber.
Serveres med groft brød og de ristede græskarkerner.