Yoghurtis med friske, solmodne kirsebær

Jeg lavede for et stykke tid siden verdens bedste yoghurtis med jordbær. Og det var det virkelig, for den smagte simpelthen så meget af friske, solmodne jordbær. For nu lige at tjekke, at succesen ikke bare skyldtes nogle exceptionelt velsmagende jordbær, prøvede jeg at lave en variant med kirsebær. Dommen er klar: yoghurtisen er bare en god base for is med bær og frugt. I hvert fald var den skæggede ret vild med den, det samme er jeg.

Må jeg byde Dem et kirsebær?

Isen har så meget smag, at man næsten fornemmer, at man står med friskplukkede kirsebær. Direkte fra træ til mund. Der er dog en enkel lille fordel, for med isen slipper man også for besværet med at spytte stenene ud. Kirsebær kan godt blive en lidt for intens affære, som smager lidt for meget. Det er på ingen måde tilfældet her.

Issandwich med kirsebær og chokolade

Jeg har serveret isen alene, sammen med sprøde cookies og med masser af jordbær. Alt sammen fungerer fint. Men jeg har også lavet de her issandwich, som er vist på billedet nedenfor. En perfekt måde at lave isen klar til gæstebud. Man tager de her cookies, tager isen ud af fryseren og lader den stå fem minutter, så den er til at arbejde med. Så fordeler man en passende mængde is på en cookie og lægger en anden cookie ovenpå.

Dermed er denne yoghurtis klar til servering. Om der er til seks eller otte personer, afhænger helt og holdent af, hvor vild man er med desserter, og hvad der evt. serveres til.

Detaljer

Hvor mange?

6-8 personer

Arbejdstid?

20-30 minutter

Hvor længe i fryseren?

4-5 timer

Hvor svært?

Ganske let

Ingredienser

  • 3/4 dl vand

  • 1 1/4 dl sukker

  • 2 spsk honning

  • 1/2 blad husblas

  • 1 lime, saft og revet skal

  • 350 g friske kirsebær, selvfølgelig helst danske

  • 250 g græsk yoghurt, 10% (det må ikke være en fedtfattig udgave – det bliver noget makværk)

  • 2 spsk mørk rom

Sådan gør du

  • Lav en sukkerlage først: Bland sukker, honning og vand i en kasserolle, lad det koge op, indtil honning og sukker er helt opløst. Imens lægges det halve blad husblas i koldt vand i 5 minutter. Husblassen kommes op i den varme sukkerlage, og der piskes godt rundt. Sukkerlagen køles helt af, evt. i køleskab.
  • Mens sukkerlagen koger sammen, udstenes kirsebærrene, og de hakkes pænt, men der må stadig gerne være stykker i, så man kan genkende, hvad det er, man spiser. Læg de hakkede kirsebær i rommen og lad dem trække 5-10 minutter.
  • Revet skal og saft af lime tilsættes kirsebærrene. Bland nu kirsebærrene med yoghurten og kom til sidst sukkerlagen i.
  • Hæld isen i en passende form og frys i mindst 4-5 timer. Hvis du har energi og tid, kan du røre i blandingen hver halve time i starten, det mindsker risikoen for, at der dannes krystaller.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*