Let kartoffelsalat til de mange grillaftener

I går havde vi besøg af en af den skæggedes tidligere kolleger, som er ret vild med god stereolyd. Så kan de to sidde og nørde om, hvordan man får bedst lyd ud af mindst muligt udstyr. Det er nemlig udfordringen, synes de samstemmende, at man ikke bare køber den dyre løsning, men får noget ekstraordinært ud af det, man har. Lidt samme indstilling har jeg nogle gange, når det kommer til mad. Det behøver ikke være så svært. Det er sådan en let kartoffelsalat, som jeg har lavet her, et godt eksempel på.

Jeg synes, det er ret fascinerende at følge, når den skæggede og kollega snakker om vellyd. Ikke at jeg fatter helt, hvad de mener, men nok lægger mere vægt på resultatet: god lyd på anlægget. Måske har de det på samme måde, når jeg snakker om at sammensætte ingredienser?

Det var endnu en af de aftener, der lægger op til, at man tænder grillen, så det gjorde vi. Derpå røg lidt traditionelle ting at grille, nemlig kylling, pølser og laksefilet. Jeg havde lavet et par salater til det, en spidskålssalat samt denne kartoffelsalat. Jeg er ikke så meget for kartoffelsalat vendt i cremefraiche, mayonnaise eller lignende. Derfor laver jeg tit denne her, hvor dressingen er en olie-eddike dressing med sennep. Meget lettere i konsistensen og samtidig med masser af velsmag.

Nederst i billedet er der en spidskålssalat – opskriften til den finder du her.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2-3 personer

Arbejdstid?

Max 30 minutter

Alt i alt?

Max 30 minutter

Hvor svært?

Let

Ingredienser

  • 1 hjertesalat

  • 1/2 kg små, nye kartofler – kogte og afkølede

  • 1/2 agurk

  • 1/2 bundt forårsløg

  • 2 håndfulde små, sorte oliven

  • 2 håndfulde feta i tern

  • Dressing
  • 1 tsk honning

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 spsk hvid balsamicoeddike

  • 2-3 spsk rapsolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Skyl og tør salaten. Riv eller skær den i mindre stykker og placer dem i et fad eller en skål. Skær kartoflerne i mundrette stykker, halver agurken på langs og fjern kernerne. Skær agurken i skiver og forårsløget i fine stykker. Bland det hele med oliven og feta i skålen.
  • Rør dressingen sammen og hæld den over.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*