laksedeller med dild og lime

Når forandring fryder – Laksedeller med dild og lime

Vi spiser rigtig meget fisk her i huset, og da fisken ofte er fundet i supermarkedets køledisk, bliver det til meget laks, torsk og rødspætte. Det kan godt blive lidt kedeligt. Det undrer mig såre, at udvalget ikke er større end som så. Det ærgrer mig også at vide, at danskerne ikke engang får de bedste fisk. I stedet eksporteres de til lande, hvor man måske sætter mere pris på dem end her – efter hvad rygterne siger. Nå, men laksen til dagens laksedeller med dild og lime er faktisk fra den lokale fiskehandel. Her nyder jeg at komme, for selv om de ofte har rygende travlt, er der altid plads til en snak om stegetid og krydderier.

Tilbage til retten. For at gøre noget lidt andet end bare stege et par laksefileter, valgte jeg her at hakke laksen groft og blande den med dild og lime. Resultatet blev således en portion laksedeller med dild og lime. Både dild og lime giver en frisk smag. Dertil en anderledes konsistens, en rar afveksling fra den typiske, bagte eller stegte filet – og ikke helt som fiskefrikadeller.

Apropos laksefileten så kan den pakkes ind og smækkes i ovnen. Laks i pakke er rigtig dejligt og let, og pakket pænt ind samles al saft og kraft inden i laksen.

Skal det nu være rigtig let, så kan man jo altid tage en færdig fiskefars. Det er ikke helt det samme, så lidt krydderi kan være påkrævet. Prøv for eksempel de labre fiskedeller med et touch af laks og kapers.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Ikke så galt

Ingredienser

  • 225 g laksefilet

  • 1/2 bundt dild

  • 1/2 lime, revet skal

  • 2 spsk havregryn

  • 1 æg

  • Salt, peber

  • Olivenolie til stegning

  • Dressing
  • 4-5 spsk skyr eller tilsvarende

  • 1/2 bundt dild

  • Saft af 1/2 lime

  • Salt, peber

  • Serveres med
  • Fx kartofler, salat eller til et stykke rugbrød

Sådan gør du

  • Fjern evt. skind fra laksefileten og hak den så fint som muligt med en god, skarp kniv – men det gør ikke noget, at det er grofthakket, det skal ikke være som fiskefars.
  • Rør ægget sammen og bland det med den hakkede laks. Rør hakket dild, revet limeskal og havregryn i. Krydres med salt og peber. Det skal blot røres sammen, så det hænger sammen. Lad blandingen trække et kvarters tid.
  • Imens røres dressingen sammen af skyr, hakket dild, limesaft, salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie. Form 4-5 flade deller af laksen og steg dem 5-6 minutter på hver side ved middel varme. Serveres med dressing og salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*