blomkålssalat med kikærter og æble

Blomkålssalat med kikærter og æble

Når jeg får ugens kasse fra Aarstiderne, ligger der sommetider en blomkål og nedstirrer mig. Eller også er det omvendt, for blomkål er lidt problematisk her i huset. Den skæggede er ikke meget for rå blomkål, jeg bryder mig til gengæld ikke om kogt blomkål. Så denne gang blev kompromisset blomkål, der har været marineret i en dressing så længe, at den nærmest er mørnet. Altså uden at være dårlig vel at mærke. Syren i dressingen til denne blomkålssalat med kikærter og æble har blot fået lov til at virke.

En blomkålssalat med kikærter og æble er ikke bare frisk og meget mættende, den er også et fint tilbehør til stort set hvad som helst, i vores tilfælde et par flotte stykker laks fra den lokale fiskehandel. Alternativt til for eksempel kylling eller bare som en del af en buffet. Det er sådan en salat, man også tit vil se på kantinens buffet, fordi den netop er mættende.

Blomkål er vist ikke den mest populære kåltype, så vidt jeg kan bedømme. Hverken her i huset eller udenfor. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at få meget lækre retter ud af et blomkål. For eksempel som taboulleh, hvor man nærmest sniger blomkål med ombord som blind grøntsags-passager. Det gør man til gengæld ikke i denne blomkålssalat med kikærter og bløde abrikoser. Men uanset hvad, så gør man klogt i at findele blomkålen, hvis den skal spises i rå tilstand. Det er simpelthen for meget tyggearbejde, hvis der er for store stykker – og så forsvinder også al fornøjelsen ved at spise den.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

Max 15 minutter

Hviletid?

15 minutter og evt længere

Hvor let?

Meget enkel

Ingredienser

  • 1/2 blomkål

  • 1 æble

  • 1/2 dåse kikærter (eller tilsvarende mængde, hvis du har kogt selv)

  • 1 håndfuld mandler

  • Olivenolie til at riste mandlerne i

  • Salt, peber

  • Dressing
  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1 tsk akaciehonning

  • 3 spsk rapsolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Skær blomkål i tynde, tynde skiver, hak den evt. fint. Bland dressingen og hæld den over blomkålen. Det må gerne trække mindst en time i køleskabet (og bliver absolut ikke dårligere af at stå til dagen efter).
  • Rist mandlerne på en varm pande i lidt olivenolie. Giv dem godt med salt og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, inden du hakker dem meget groft.
  • Skær imens æblet i små tern. Bland æblestykkerne og kikærterne med blomkålen. Drys med de grofthakkede mandler. Klar til servering fx til et stykke fisk.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*