Verdens hurtigste suppe, også hurtigere end at tø en frossen købesuppe op… Denne hokkaido-suppe er overraskende mild i smagen, faktisk så mild, at den vakte opsigt lige præcis ved ikke at kræve, at man tømmer en kande vand bagefter. Årsagen er meget enkel – nemlig at jeg brugte de rene børne-chili med en mild smag til den.
Opskrift på hokkaido-suppe
Hovedret 2 personer eller forret 4 personer
Tilberedningstid: 20 minutter
Ingredienser
- 1 skive sandwichbrød (gerne groft eller rugsandwich)
- ½ hokkaido-græskar
- ½ finthakket rødløg
- Olivenolie
- 1 chili – helt efter smag
- 0,6 l grøntsagsbouillon – det er helt fint med en terning og kogende vand
- 1 lille dåse kokosmælk (light versionen fungerer fint)
- ½ æble skåret i meget fine tern
- 1-2 spsk maizena
- Salt og peber
Varm en pande med lidt olivenolie og rist sandwichbrødet skåret i små tern. Saltes bagefter.
Imens skal hokkaido-græskaret klargøres. Halver græskarret – den anden halvdel kan med fordel gemmes til næste dag, hvor den skæres i tern og bages med masser af timian. Skær skrællen af og fjern kernerne. Skær græskaret i tern, ca 2 x 2 cm. Hak løget og chilien fint.
Varm lidt olivenolie op i en gryde. Tilsæt løg og chili først og lad det varme igennem, derefter tilsættes græskarstykkerne, lad det varme igennem uden at blive brunt.
Tilsæt herefter den varme bouillon samt kokosmælken. Lad det koge igennem ca. 5 minutter. Lad det koge op og tilsæt maizena lidt efter lidt. Lad det gerne lige koge op ind imellem, så du kan vurdere, hvor meget det tykner. Smag til med salt og peber.
Serveres med brødcroutonerne og æblet skåret i fine tern.