Sidste weekend havde vi besøg af en 5-årig, der viste sig allerede at være en habil pebernøddebager. Resultatet blev en god portion pebernødder, hvoraf en del gik med pebernøddebageren hjem. Resten nyder vi – eller de håndværkere, der er ved at lægge fjernvarme ind. De bliver nemlig godt forkælet af min bedre halvdel, hvilket sætter lidt pres på mit kagebageri…
Pebernødder
Hvor mange: Uendelig mange styk (eller rettere 3 plader)
Tilberedningstid: 20 minutter plus 10 minutters bagetid pr. plade
Ingredienser:
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1½ tsk natron
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
- 1 drys peber, gerne friskkværnet
Bland allerførst melet med natron, stødt ingefær, kardemomme, kanel og peber.
Tænd derefter ovnen på 200 gr.
Rør sukker og smør godt sammen med håndmixeren. Tilsæt ægget. Tilsæt herefter melblandingen lidt efter lidt – og her synes jeg altså, at håndkraft fungerer bedst, når det skal æltes sammen.
Rul dejen ud i pølser af en tommelfingers tykkelse (en dametommelfinger vel at mærke). Skær den i passende stykker, ca. 1½ cm, og rul hvert stykke til fine, runde pebernødder.
Bages i ovnen på 200 gr. i ca. 10 minutter, indtil de er brune og gyldne.
Afkøles på bagerist og lægges i kagedåser.