Du tror, det er løgn, men den her rodfrugtsuppe smager altså af mere… Jeg har ladet mig inspirere af en jordskokkesuppe, som jeg fik serveret i den forgangne uge, men da ikke alle (=gemalen) er lige begejstrede for jordskokker alene, tænkte jeg, at noget andet måtte bryde smagen. Jordskokkechipsene og de tyndt skårne jordskokker er virkelig et hit – og supernemme at lave, da de kun kræver en skarp kniv (eller det mandolinjern, der står på min ønskeseddel…).
Opskrift på rodfrugtsuppe
Hovedret til 2 personer eller forret til 4
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser:
- 400 gr rodfrugter – jeg brugte et par kartofler, en pastinak og et par jordskokker
- 1 spsk olivenolie
- 0,6 – 0,75 l grøntsagsbouillon
- Et skvæt piskefløde (undskyld, men det er altså sådan lidt med gefühl)
- Timian – tørret er fint
- Saft af ½ citron
- Salt, peber
Tilbehør: jordskokkechips og friske jordskokkeskiver
- 1-2 jordskokker skåret meget, meget tyndt
- 1 spsk olivenolie
- Salt
Start med at skrælle rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Varm olivenoliven i en gryde, tilsæt rodfrugtstykkerne og rør rundt i et par minutter. Krydr med timian og peber (vent med salt til sidst, da der er salt i grøntsagsbouillonen). Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad rodfrugterne koge møre på lav varme, ca. 15 minutter.
Imens skæres jordskokkerne til tilbehøret i meget fine skiver. Halvdelen lægges til side. Varm en pande godt op med lidt olivenolie. Steg den anden halvdel af jordskokkeskiverne i olien. Vær over dem, de får hurtigt for meget. Salt dem og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Når rodfrugterne er kogt møre, skal stavblenderen i gang og køre suppen glat. Sæt gryden over varmen igen, tilsæt et skvæt piskefløde og smag til med saft af en halv citron samt salt og peber. Juster evt. med lidt ekstra bouillon/vand.
Serveres evt. med brød.