Pizza med grønkål, cherrytomater og gedeost

Jeg har netop konstateret, at det er rigtig lang tid siden, jeg sidst har postet en opskrift med pizza. Det skyldes ikke, at vi ikke har fået pizza – hjemmelavet forstås, for det har vi da. Men de har altså ikke fundet vej til bloggen af en eller anden uransaglig årsag. Det rådes der nu bod på med gårsdagens pizza med grønkål, cherrytomater og gedeost. Øj, den var god. Jeg er egentlig ikke ret meget til pizza med tomatsovs, måske en italiener nu korser sig, men de hvide pizzaer passer mig meget bedre.

Tip: Nedenfor er angivet “rigtige” arbejdstider, men jeg gjorde faktisk det, at jeg lavede dejen klar søndag aften, stillede den i køleskabet indtil mandag aften, hvor jeg tog den ud ca. 1 1/2 time før brug og sprang efterhævningen på bagepladen over. Det fungerede rigtig godt.

Opskrift – pizza med grønkål

Der bliver en bageplade pizza passende til 3 personer.
Tilberedningstid: det tager max 15 minutter at samle dejen, 1 times hævetid plus 20-25 minutter i ovnen. I alt 1 3/4 time.
Sværhedsgrad: medium
Ingredienser:
Pizzadej:

  • 20 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g rugmel
  • 200 g pizzamel no 0

Fyld:

  • 4-5 spsk skyr, cremefraiche eller lignende
  • 3-4 håndfulde finthakket grønkål
  • 150 g cherrytomater
  • 1/2 rulle gedeost
  • 1-2 spsk revet parmesan
  • Timian
  • Salt, peber

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olivenolie. Bland melet i, juster mængden, så du får en blød, lækker dej. Æltes godt igennem. Stilles til side i 30 minutter et lunt sted.

Rul dejen ud (et tip: Rul dejen ud på bagepapir, der er skåret af, så det passer til bagepladen). Efterhæver ca. 30 minutter.

Imens gøres fyldet klart. Hak grønkål, hvis du ikke har købt det færdighakket. Halvér cherrytomaterne og skær gedeosten i skiver.
Smør skyr eller cremefraiche på dejen og krydr med timian. Spred grønkål ud over med løs hånd. Fordel tomater og gedeost ovenpå og slut af med revet parmesan, salt og peber. Bages ca. 20-25 minutter ved 200 gr. varme.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*