Når nu gemalen ligefrem efterspørger tærten dagen derpå – så må jeg have ramt noget rigtigt med denne græskartærte af den salte slags.
Opskrift på græskartærte af den salte slags
Passer til 2-4 personer afhængig af tilbehør
Tilberedningstid: 30 minutter
Bagetid: 10 minutter + 30 minutter
Tid i alt: 1 time
Tærtedej
- 150 g hvedemel
- 75 g grovere mel, fx rugmel
- 1 tsk salt
- 50 g smør eller kærgården
- 1 dl vand
Fyld
- 300 g hokkaido græskar
- Olivenolie
- ½ rødløg
- 2 dl mælk
- 3 æg
- Chiliflager
- Salt, peber
- 50 g revet ost
Tænd ovnen på 200 gr.
Bland meltyperne og saltet, smuldr det med smørret skåret i små klumper og saml hurtigt dejen med vandet. Tilsæt vandet lidt efter lidt, så du ikke pludselig står med en våd klump dej. Dejen skal være fast.
Du kan vælge at rulle dejen fint ud mellem 2 stykker bagepapir, eller bare presse dejen ud i tærteformen.
Tærtebunden bages i 10 minutter ved 200 grader.
Imens tilberedes fyldet. Rens hokkaido græskarret og skær det i stykker på ca. 2×2 cm. Varm en pande op med lidt olivenolie og rist græskarstykkerne i ca. 5-10 minutter. Smag til med lidt chiliflager, salt og peber. Pisk æg og mælk let sammen.
Tag tærten ud af ovnen efter 10 minutter. Læg fyldet på, hæld ægge-mælkeblandingen over og drys til sidst med revet ost.
Bages i yderligere ca. 25-30 minutter ved 180 gr.