asparges rejer og hollandaisesauce

Asparges med rejer og hollandaise – sommerlykke

Øj, øj, øj… det her smager altså godt. Ren sommerlykke. Kunne jeg dog blot hælde det på glas og gemme smagen, duften og fornemmelsen af at spise under blå himmel til de lange, kolde vinteraftener… Men det bliver nok ikke helt det samme, uanset hvor godt jeg får koncentreret oplevelsen af grillede asparges med rejer og hollandaise.

Som sagt er det smagen af sommer, man får her. Og faktisk var det forretten til Sct. Hans menuen. Efterfulgt af ren lykke for den skæggede med grillede pølser, kartoffelsalat og pandebrød. De to sidstnævnte – salaten og brødet – kommer der opskrift på snarest.

Om hollandaisesaucen

Jeg er lidt vild med hollandaisesaucen. Den er mega enkel at lave, og så smager den vanvittig godt. Så kan det godt være, at det ikke er en sauce, man skal spise meget af, for den er jo ikke sådan rigtig sund. Men nydelsen er og bliver stor. Den passer så fint til fisk, for eksempel denne skindstegte hvilling med sauteret grønt. Lige nu handler det nu om asparges med rejer og hollandaise.

Mange er bange for at lave hollandaisesauce, men det er altså ikke så svært. Man skal bare ikke tro, at man kan lave alt muligt andet imens, for det kan man ikke. Man bliver i nærheden af kasserollen, og det meste af tiden bruger man piskeriset.

Detaljer

Hvor mange?

Forret til 2 personer

Arbejdstid?

20-30 minutter

Alt i alt?

20-30 minutter + tid til at varme grillen op

Hvor svært?

Vær obs på hollandaisen!

Ingredienser

  • 250 g asparges, en blanding af grønne og hvide

  • 150 g rejer

  • Salt

  • Evt. olivenolie

  • Hollandaisesauce
  • 2 æggeblommer

  • 40 g smør

  • 1/3 dl grøntsagsbouillon

  • 1/3 citron – saft heraf

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Det med at få gang i grillen vil jeg ikke blande mig i, hvordan du gør – eller får nogen til at gøre. Lad os tage som udgangspunkt, at du et stk varm grill til rådighed.
  • Skræl de hvide asparges. Knæk enderne af både de grønne og de hvide asparges. Læg dem på den varme grill 4-5 minutter, vend dem undervejs, så de får fine grillmærker hele vejen rundt. Nogen sværger til at give dem en gang olie inden grillning. Jeg tænker, at hollandaisen giver rigeligt med smørelse, så jeg lader dem stå au naturel. Når de har fået nok på grillen, tages de af, gives et drys salt og holdes varme, mens du laver hollandaisen.
  • Hollandaisesauce
  • Hollandaise sauce er nemt. Nærmest pærelet – men du skal ikke tro, at det er så let, at du ikke skal være i nærheden af kasserollen, for det skal du – hele tiden.
  • Hæld alle ingredienser på nær salt og peber i en lille kasserolle. Stå så klar med piskeriset. Varm langsomt kasserollen op, mens du først rører, så pisker rundt i væsken. Den vil langsomt samle sig, og pludselig har du en lækker sauce klar, der blot skal smages til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.
  • Anret de grillede asparges med rejer og hollandaise – og giv resten af saucen ved siden af.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*