Saftig gulerodskage med smørglasur – perfekt til kollegerne

Hmmm… hvis du overvejer, om kollegerne skal forkæles i den kommende uge, eller hvis der er tøse- (eller drenge-) komsammen, så er en saftig gulerodskage et godt bud. En kage, der smager, som sådan en skal – sødt og alligevel lidt syrligt. Saftig uden at være tung. Og ikke mindst let at bage.

Denne her kage blev faktisk serveret for kollegerne, dvs for den skæggedes kolleger som feriekage. Og jeg understreger lige, at det ikke var for mine kolleger, for de udsættes altså ikke for alle mine forsøg. Nogle gange må andre holde for 😉 Jeg har gennem årene bagt et utal af kontorkager, kollegakager eller hvad vi nu skal kalde dem.

Kagen var perfekt til formålet, fordi det var let at håndtere en dobbeltportion, og så er det bare en kage, som mange synes om. Lidt ligesom min citronkage med birkes, der også går rent ind hos de fleste. Og det er netop, hvad kontorkager skal gøre: sprede glæde hos kollegerne og samtidig være let at bage.

Kast dig ud i en saftig gulerodskage

Her er der en gulerodskage, der er helt traditionel. Den er lavet med blandt andet valnødder, men uden rosiner, som jeg ikke synes, hører til. Øverst er der selvfølgelig en smørcreme, her med ingefær, der giver et lille spark.

Detaljer

Hvor mange?

1 springform 24 cm

Arbejdstid?

½ time

Bagetid?

1 time

Hvor let?

Let…!

Ingredienser

  • 75 g valnødder

  • 300 g gulerødder (ca. 5 stk.)

  • 275 g mel

  • 2 tsk natron

  • ½ tsk salt

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 tsk. vanilje

  • 150 g sukker

  • 175 g brun farin

  • 2 dl raps- eller olivenolie

  • 2 dl mælk

  • Saft af 1/2 citron

  • Smørcreme med ingefær
  • 2 spsk. revet ingefær

  • 150 g smør

  • 400 g flormelis

  • ½ dl mælk

  • 1 tsk. vanilje

  • Saft af 1/2 citron

  • Pynt
  • 1 håndfuld valnødder

  • 1-2 spsk akaciehonning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader. Gør en springform klar ved at fore den med bagepapir i bunden og smøre siden med olie. Hak valnødderne groft, skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
  • I en skål blander du så mel, salt, kanel, ingefær, vanilje og natron. I en anden skål pisker du hurtigt sukker, brun farin og olie sammen med mælk. Tilsæt citronsaft og mælk. Hæld det sammen med melblandingen og rør det godt rundt, så det bliver en glat, måske lidt lind dej. Vend de revne gulerødder og de grofthakkede valnødder i.
  • Fordel dejen i springformen og bag den i ca. 1 time. Tjek at den gennembagt med en kødnål eller gaffel, der skal ikke hænge dej ved. Lad kagen køle helt af, inden du kommer smørcreme på.
  • Smørcreme og pynt
  • Riv ingefæren fint. Rør smør og flormelis sammen med vanilje. Tilsæt mælk og citron, smag evt til med ekstra citronsaft. Smør cremen ud over kagen, pynt med hele, halve valnødder eller lav en hurtig valnøddesirup ved at hakke valnødderne groft og blande dem med lidt honning.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*