Saftsuseme saftig appelsinkage med appelsinglasur

God søndag med en megalet, hurtig og velsmagende kage, som ikke kræver det store af køkkenskabenes indhold. Jeg er virkelig fan af sådan en saftig appelsinkage med appelsinglasur. Sød og lækker. Her er kagen lavet med appelsin, men citron eller lime vil helt sikkert også fungere rigtig fint. Mandler kan erstattes af hasselnødder eller pistaciekerner.

Opskrift – saftig appelsinkage med appelsinglasur

6 personer
Tilberedningstid: ca. 1 time incl. bagetid, men uden tid til afkøling…
Ingredienser:

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan, revet
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • Fintrevet skal og saft af 1/2 øko appelsin
  • 1 tsk bagepulver 
  • 50 g mel

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • Saft af 1/2 øko appelsin
  • Lidt hakkede mandler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en springform – læg gerne bagepapir i bunden.

Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukkeret. Tilsæt smørret i små stykker og pisk det sammen. Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal og derefter æggene et ad gangene. Pisk godt imellem hvert æg. Vend til sidst mel og bagepulver i.

Hæld dejen i den smurte springform. Bag kagen i ca. 25 minutter, indtil den er gennembagt. Køles af og pyntes med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt af med lidt hakkede mandler. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*