Små kransekagetoppe

Siden alle andre nu kloger sig udi kransekage her op til nytår, vil jeg da også følge trop. Derfor de her små kransekagetoppe. Bare for ikke at stå udenfor. Jeg har valgt den enkle version og en lille portion, som er perfekt, hvis man kun er et par stykker nytårsaften.

Det er i øvrigt også min erfaring, at man har spist (og drukket) så meget, at når klokken slår tolv, er man ikke specielt sulten. Derfor må kransekagen godt kunne gemmes til dagen derpå, og det kan denne her.

Husk, at den tørre champagne og kransekage går helt utrolig dårligt sammen… Nytårsaften (og alle andre aftener, hvor der skal bobler på bordet) bør man derfor drikke den gode, tørre champagne først på aftenen som aperitif eller til forretten. Til små kransekagetoppe bør man derimod vælge en sød, mousserende cava, cremant eller lignende.

Noget andet end små kransekagetoppe

Her tænker jeg altså ikke på, om man skal bage et overflødighedshorn. Heller ikke selv det lyder ret spændende. Er du derimod ude efter et let alternativ til nytårsaften, kan jeg varmt anbefale små napoleonshatte. De er dødlette at lave, og så smager de mindst lige så godt som kransekage. Efter min mening altså.

Detaljer

Hvor mange?

9 små toppe

Arbejdstid?

45 minutter

Bagetid?

15 minutter

Hvor svært?

Forholdsvis enkel

Ingredienser

  • 1 æggehvide

  • 50 g sukker

  • 150 g god marcipan

  • Hasselnøddekerner, 1 stk pr top

Sådan gør du

  • Rør æggehvide og sukker sammen med en ske og stil skålen på køkkenbordet i en halv times tid, indtil sukkeret er opløst.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme. Ælt derefter marcipanen med æggehvidemassen, du skal ikke tilsætte al æggehvidemasse på én gang, men lidt ad gangen, så du vurderer, hvor meget marcipanen kan tage. Kransekagemassen skal være blød og lækker, men ikke overklistret.
  • Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og lav ni små toppe. Sæt en hasselnøddekerne i toppen af hver.
  • Sæt en ekstra bageplade i midterste rille i ovnen og sæt bagepladen med kransekagetoppe ovenpå. Bages i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne. Afkøles på bagerist.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*