Sommerfest for vennerne

I sidste weekend holdt vi en lille sommerfest, hvor vi havde samlet vores gode venner. Der var både kødspisere og kødelskere, halv-vegetarer og nogen, der bare gerne vil have et veltillavet måltid mad. Der var altså store krav til menuplanlægningen, og det endte med følgende løsning, hvor det blev til suppe-steg-is anno 2012 tilsat en enkel rejecocktail (vi var en del, der havde mødt hinanden i slutningen af 1980’erne, så det var velkendt område).

Vi startede med en velkendt agurkesuppe med cayenne og røget laks. Jeg tror, at mange tænkte: “Agurkesuppe?! Det lyder kedeligt…”, men at dømme efter reaktionerne var det i hvert fald ikke en kedelig oplevelse.

Derefter en rejecocktail anno 2012. Dvs. en tomat-mango salat med rejer og chili.

Sprøde asparges og forårsløg. Fadet blev ryddet flere gange, så jeg måtte lige lave en ny portion for at få et billede.

Så kom vi til stegen – en kalveryg med kartoffelsalat og ristede asparges. Jeg havde forsøgt at sørge for, at tilbehøret var af en karakter, så vi, der sprang kødet over, ikke blev skuffede, men også kunne få en smagsoplevelse.

Og endelig – isen. Det burde måske have været tre-farvet is, men i stedet valgte jeg at lave rabarber-is serveret med friske, danske jordbær.

Alle opskrifter fra vores sommerfest er endnu ikke at finde her på bloggen, men de skal nok komme i løbet af lidt tid. Jeg var desværre heller ikke kvik nok med kameraet, så der mangler pt. billeder, men giv tid, så lykkes det at få lavet såvel opskrifter som nye billeder.

Tak til vores gæster for at have været testkaniner – og tak for en fantastisk aften, som vi tænker på med stor glæde!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*