Speltsalat med græskar og broccoli

Indrømmet, nogle gange glemmer jeg en ret. Så jeg blev helt overrasket, da jeg så billedet her på mit kamera. For hvad var det lige, jeg havde eksperimentet med den aften tilbage i november måned? Jeg måtte rekonstruere retten ud fra billedet og en svag erindring om, at jeg havde haft den tanke, at græskar og broccoli sikkert godt kunne gå sammen, og at jeg ikke tog fejl. Og så at jeg har en svaghed for perlespelt og perlebyg, fordi det er ret let at anvende i salater og wokretter. Resultatet er en speltsalat med græskar og broccoli

Opskrift på speltsalat

Hovedret 2 personer

Speltsalat med græskar og broccoli

Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser
•    150 g perlespelt
•    20 g valnøddekerner
•    Olivenolie
•    ½ hokkaido-græskar
•    ½ broccoli
•    1 finthakket rødløg
•    2 tomater
•    100 g rejer
•    Salt og peber
•    Evt. groft brød som tilbehør
Start med at koge perlespelten. Den skal være mør, men stadig have bid. I stedet for perlespelt kan du også anvende fx perlebyg.
Rist en lille håndfuld valnøddekerne på en tør pande og hak dem groft.
Skær skrællen af det halve hokkaido-græskar. Skær det derefter i kvarte – fjern kernene og skær græs græskaret i tern, ca 2 x 2 cm. Skyl og del broccolien i mindre buketter. Rødløget hakkes fint, og tomaterne skæres i grove tern.
Varm lidt olivenolie op i en sauterpande. Tilsæt græskarstykkerne, broccoli og løg. Lad det stege ved middel varme, indtil det er mørt, ca. 10-15 minutter. Vend tomatstykkerne i – de skal bare varme igennem.  Til sidst tilsættes rejerne sammen med den færdige perlespelt, det hele vendes grundigt rundt, smages til med salt og peber, drys med de ristede valnøddekerner – så er der serveret.

Er du til den spicy udgave, kan du tilsætte chili. Er du til vegetarudgaven, udelader du bare rejerne og tilsætter evt. lidt mere af grøntsagerne. Du kan også tilsætte en rød peber skåret i grove tern. Det vigtigste er, at det ikke bliver for fint skåret, men gerne må være lidt rustikt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*