Stenbiderrogn med røsti

Når det er sæson for stenbiderrogn, er jeg fast gæst hos fiskehandleren.  Her har jeg kombineret stenbiderrogn med røsti, og det er en rigtig god kombination, som bliver til en rigtig lækker forret. Portionen af røsti er måske lidt for stor, men så fungerer de fint i en madpakke dagen efter – for eksempel sammen med lidt salat.

Man kan let forberede forretten her i god tid, og så bare lige varme røstiene i ovnen inden servering – de må nemlig gerne være lune.

Er du til det helt traditionelle, så prøv denne opskrift på blinis med stenbiderrogn.

Klassisk stenbiderrogn på røsti
Klassisk stenbiderrogn på røsti

Opskrift på stenbiderrogn med røsti

Forret til 2 personer

Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 kartofler
  • 1 persillerod
  • 1 spsk hvedemel
  • 100 g stenbiderrogn
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk creme fraiche min. 18%
  • ½ rødløg i fine, små tern
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Skræl kartofler og persilleroden og riv dem groft. Bland det med mel, salt og peber. Varm en pande op med lidt olivenolie. Form 3-4 røsti med en diameter på ca. 6 cm. Steges 2-3 minutter på hver side.

Bland imens stenbiderrognen med lidt salt og citronsaft og snit rødløget fint.

Ved servering arrangeres røsti, stenbiderrogn med hakket rødløg og creme fraiche på en tallerken.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*