To salater med rødbeder

Det er netop blevet til to varianter over salat med rødbeder… de ligner meget hinanden, og dermed også være bevist, at man egentlig bare kan tage, hvad køleskabet indeholder – hvis man blot tænker over, at smagene passer sammen og giver både med- og modspil. Altså at der fx er noget syrligt/skarpt til de søde rødbeder. Radicchiosalat er skarpt, så overdriv ikke brugen, men den passer altså fint til rødbeder. Der er to salater med rødbeder, fordi jeg kogte for mange rødbeder på dag 1. Så jeg måtte lige finde en løsning til dag 2, og den skæggede protesterede bestemt ikke over at få stort set samme menu to dage i træk 😉  Det gør han aldrig.

Opskrift på to salater med rødbeder

Portionerne her passer til to personer, men tilpas selv mængderne afhængig af sult.

Rødbedesalat nr. 1

  • 2-3 rødbeder (afhængig af størrelse)
  • 1/2 rødt radicchio salat
  • 1 par håndfulde fine spinatblade
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld couscous
  • 2-3 spsk feta i tern
  • 2 æg
  • 1 stk varmrøget laks, her med peber, men uden er også fint
  • Lidt olivenolie

Dressing 

  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Skyl og kog rødbederne med skræl i ca. 20-25 minutter, indtil de er møre. Imens tilberedes couscousen ved at overhælde den med kogende vand, tilsæt salt og et skvæt olivenolie. Kog også æggene, så de er smilende. 
Skyl og riv radicchio salaten i mindre stykker, som lægges på et fad sammen med spinatbladene. Hak rødløget fint og fordel det over salaten. Når couscousen har trukket, røres der rundt i den, så den løsnes. Lægges i en “ydercirkel” på fadet. Inde i midten skal rødbederne nemlig ligge. 
Når rødbederne er færdigkogte, skylles de straks under koldt vand, og skindet gnides/skrabes af. Rødbederne skæres i små tern og lægges i midten af fadet. Ovenpå lægger du så fetaosten. Æggene skæres i kvarte og lægges uden om sammen med den varmrøgede laks, der plukkes i mindre stykker.
Dressingen blandes og hældes over salaten. Serveres med godt brød.

Rødbedesalat nr. 2

  • 2-3 rødbeder (afhængig af størrelse)
  • 1/2 rødt radicchio salat
  • 1 par håndfulde fine spinatblade
  • 1 rødløg
  • 1 gulerod
  • 1/2 dåse kikærter
  • 2-3 spsk feta i tern
  • 2 æg
  • 1 stk varmrøget laks, her med peber, men uden er også fint
  • Lidt olivenolie

Dressing 

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk rapsolie
  • 2-3 tsk kapers
  • Salt, peber

Tilbered rødbederne som beskrevet ovenfor – hvis du altså ikke som jeg havde lavet for mange i første omgang. Kog 2 æg smilende og glade.
Anret salaten ved at blande iturevet radicchiosalat med spinatblade i bunden af et fad. Læg finthakket rødløg ovenpå og kikærter dekorativt spredt rundt i kanten a fadet. Skræl guleroden med et mandolinjern eller en tyndskræller i lange strimler. Tag en håndfuld fra, der steges i olivenolie ved god varme på en pande. Pas på, de ikke brænder på. Når de er sprøde, hældes de over på et stykke køkkenrulle og afdrypper. Giv dem et vrid salt. Resten af gulerodsstrimlerne kommes direkte i salaten. Skær rødbederne i små tern og læg dem midt på fadet toppet med feta og gulerodschips. Bryd den varmrøgede laks i mindre stykker og læg dem ud over salaten. Bland dressingen og hæld over. Serveres med brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*