Tomattærte til brunchbordet

Brunch-bordet kan sagtens indeholde noget andet end den vanlige yoghurt med bær og müsli. Noget mere frokostagtigt som denne tomattærte med timian og mozzarella giver også fylde i maven, så frokosten rent faktisk kan springes over. Man kan også lave en tærte med det traditionelle fyld med æg og mælk/fløde, men jeg synes, at der var rigeligt med æg i forvejen til denne påskebrunch. 

Opskrift – tomattærte

Tidsforbrug: 1 1/2 time
Ingredienser:
Mørdej 

  • 120 g hvedemel
  • 60 g groft speltmel
  • 1/2 tsk. salt 
  • 120 g smør
  • Ca. 3 spsk. koldt vand  

Fyld

  • 1-2 kugler frisk mozarella 
  • 100 g frisk babyspinat 
  • 250 g blandede tomater, fx cherrytomater og blommetomater
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 rødløg
  • Timian, tørret eller frisk
  • Salt og peber

Start med mørdejen: Bland hvedemel, speltmel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 min i køleskabet.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover et smurt ildfast tærtefad. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen ned, så den kommer op af kanten. Skær evt. kanterne til.

Skær mozzarella i skiver. Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Skær tomaterne i halve/både. Halver rødløget og skær i tynde skiver, og endelig skal hvidløgsfeddet hakkes fint. Fordel mozzarella, dampet spinat, løg, hvidløg og tomater på. Krydr med timian, salt og peber. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 20-25 min.

Serveres med en salat, hvis det er til frokost. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*