Forslag til påskebrunch

Påske er lig med æg, masser af æg. Påske er også ofte lig med masser af besøg, for påskedagene er en god anledning til at samle familie og venner om en bid brød. Mange vælger at starte tidligt, og derfor har jeg lavet et forslag til påskebrunch.

Og da æg ligesom hører påsken til, kommer der selvfølgelig æg på bordet, men også lidt andet. Vi starter med æggene, men de traditionelle æg i form af røræg med bacon, omelet eller blødkogte æg springer vi over her. I stedet foreslår jeg æg i cocotte, hvis man er forholdsvis få, eller den vertikale omelet til mange. Den vertikale omelet vækker altid begejstring, fordi den er så anderledes.

Æggewrappen er mega anvendelig. Den kan nemlig fyldes med, hvad man nu lige synes og har af grøntsager. Den bliver fx fremragende med ristede svampe. 

Det lidt anderledes indslag kunne være en tomattærte, der giver god mæthed. Hvis du nu tænker, at en tærte også indeholder æg, så kig lige på denne her tomattærte. Den er lavet helt uden det traditionelle æggefyld.
Godt brød, ost, marmelade og måske lidt frisk frugt, så er du godt kørende, hvad enten det er til den store familiesammenkomst eller bare forkælelse i det daglige. 

Jeg har helt med vilje ikke et forslag til et sødt indslag, altså kage eller lignende. Det skyldes først og fremmest, at jeg ofte oplever, at der ikke rigtig er afsætning på de søde kager, når man serverer brunch.

Og med dette forslag til påskebrunch er der kun tilbage at ønske god påske!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*