tunsalat

Tunsalat til buffet, madpakke, sandwich, wrap eller hvad fantasien bringer – på opfordring!

En sen nattetime tikkede en mail ind fra en god veninde: “Vil høre om du kan opfriske min hukommelse. For noget tid siden fik vi en rigtig skøn tunmousse tunsalat ifb du havde lavet nogle forskellige “tapas” forretter. Den smagte vidunderligt, men jeg kan ikke huske hvad du havde i.”

Hmm.. det var faktisk ikke så let endda. Bliver det ikke noteret med det samme, kan det være lidt svært at huske mål og sådan. Men heldigvis havde min veninde givet et par gode hints om indhold, nemlig kapers og ingen mayonnaise. Så i dag har frokosten stået på tunsalat i pitabrød. Jeg har lavet en variant med persille, som giver en god smag. Nogle ville måske foretrække dild i stedet, og det er absolut også en god løsning.

Opskrift – tunsalat

Portionen passer til 2-4 personer afhængigt af måltidstype, om den skal stå alene, eller om der er andet på bordet etc. Jeg viser her en standardopskrift, der passer til en almindelig dåse tun. Så kan man selv skalere.

Tidsforbrug: 15 minutter.

Sværhedsgrad: Kan man dårligt tale om, med mindre man er stærkt uvenner med dåseåbneren.

Ingredienser:

  • 1 dåse tun i vand (jeg bryder mig ikke om tun i olie, synes, det smager underligt)
  • 2 spsk kapers
  • 1/2 bundt persille, finthakket
  • Salt, peber
  • 1-2 spsk skyr, kvark eller lignende

Tilbehør: salatblade, ristet rugbrød eller toast, evt. i en sandwich eller i en pita.

Hak persillen fint, bland den med tun i mindre stykker, kapers, salt og peber. Tilsæt skyr/kvark og rør rundt. Der skal ikke mere skyr/kvark i, end at det lige binder tingene sammen. Det bliver altså ikke en mousse, men mere en salat. Om du bruger skyr, kvark eller creme fraiche, er helt dit eget valg. Bliver det lidt for syrligt, kan du evt. tilsætte en tsk mayonnaise til at runde smagen af med.

Kan fx serveres i en skål på en buffet. Gerne med ristet rugbrød til.

Kære veninde, det var egentlig det…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*