karrysuppe med rejer og mango

Varmende karrysuppe med rejer og mango

Årh, det var bare sådan en af de kolde januardage i sidste uge, hvor man ikke rigtig kan få varmen, uanset hvad man gør. Så efter en dag på jobbet med kuskeslag og trampen med fødderne skulle der noget rigtig varmt på bordet. Det blev til en karrysuppe med rejer og mango. Ikke mindst fordi jeg dagen før havde forsøgt mig med en asiatisk karrysuppe. Den blev slet ikke, som jeg havde komponeret den inde i mit hoved. Så derfor måtte jeg simpelthen også have oprejsning og vise især for mig selv, at jeg kan lave en habil suppe med smag af karry.

Det vil være oplagt at servere flutes eller andet brød til. Fx de her grove boller.

Denne karrysuppe med rejer og mango er ikke vanskelig at lave, men styrken kan være lidt udfordrende at styre. Husk, at man altid kan tilsætte mere krydderi, det er langt sværere at gøre den mild og rund… Er der forskel på, hvad folk om bordet synes om, så vælg den milde udgave og servér desuden et mælkeprodukt til, det tager nemlig den brændende fornemmelse på tungen og i munden.

Jeg bruger faktisk ikke så ofte karry i min madlavning. Det skyldes egentlig ikke noget bestemt andet end vane eller mangel på samme. Her har jeg anvendt en rød karrypasta – og det er lidt ligesom trafiklysene: den røde er fuldt stop, absolut den stærkeste, mens den grønne er mild og den gule midt imellem. Den røde karrypasta er lavet på basis af små røde chilifrugter.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

20 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Kun svært at styre styrken

Tilbehør: godt brød

Ingredienser

  • 1 stk ingefær, frisk, ca. 2 cm

  • 2 tsk rød karrypasta

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 porre

  • 2-3 gulerødder

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 1/2 mango

  • 170 g rejer (i lage)

  • 0,6 l grøntsagsbouillon (terning plus vand)

  • 1 lille ds kokosmælk

  • Salt, peber

  • Olivenolie til stegning

  • Serveres med
  • Groft brød

Sådan gør du

  • Start med at klargøre grøntsagerne: skræl gulerødderne og skær dem og porren i tynde skiver. Peberfrugten skæres i smalle strimler og mangoen i små tern.
  • Varm olivenolien i en gryde, tilsæt gulerødder og porre sammen med friskrevet ingefær (ikke for fint revet), rød karrypasta og gurkemeje. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt bouillon og kokosmælk, læg låg på og lad det simre ca 10 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt derefter peberfrugt, mangotern og rejer – de skal bare lige varmes igennem, så sprødheden i peberfrugten bevares og rejerne ikke bliver seje.
  • Klar til servering.

One Comment

  1. Pingback: Når gæsterne har allergier, er vegetarer, kødspisere eller har andre særligheder – Sundt for to

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*