Årh, det var bare sådan en af de kolde januardage i sidste uge, hvor man ikke rigtig kan få varmen, uanset hvad man gør. Så efter en dag på jobbet med kuskeslag og trampen med fødderne skulle der noget rigtig varmt på bordet. Det blev til en karrysuppe med rejer og mango. Ikke mindst fordi jeg dagen før havde forsøgt mig med en asiatisk karrysuppe. Den blev slet ikke, som jeg havde komponeret den inde i mit hoved. Så derfor måtte jeg simpelthen også have oprejsning og vise især for mig selv, at jeg kan lave en habil suppe med smag af karry.
Det vil være oplagt at servere flutes eller andet brød til. Fx de her grove boller.
Denne karrysuppe med rejer og mango er ikke vanskelig at lave, men styrken kan være lidt udfordrende at styre. Husk, at man altid kan tilsætte mere krydderi, det er langt sværere at gøre den mild og rund… Er der forskel på, hvad folk om bordet synes om, så vælg den milde udgave og servér desuden et mælkeprodukt til, det tager nemlig den brændende fornemmelse på tungen og i munden.
Jeg bruger faktisk ikke så ofte karry i min madlavning. Det skyldes egentlig ikke noget bestemt andet end vane eller mangel på samme. Her har jeg anvendt en rød karrypasta – og det er lidt ligesom trafiklysene: den røde er fuldt stop, absolut den stærkeste, mens den grønne er mild og den gule midt imellem. Den røde karrypasta er lavet på basis af små røde chilifrugter.
Detaljer
2 personer
20 minutter
30 minutter
Kun svært at styre styrken
Tilbehør: godt brød
Ingredienser
1 stk ingefær, frisk, ca. 2 cm
2 tsk rød karrypasta
1 tsk gurkemeje
1 porre
2-3 gulerødder
1/2 rød peberfrugt
1/2 mango
170 g rejer (i lage)
0,6 l grøntsagsbouillon (terning plus vand)
1 lille ds kokosmælk
Salt, peber
Olivenolie til stegning
- Serveres med
Groft brød
Sådan gør du
- Start med at klargøre grøntsagerne: skræl gulerødderne og skær dem og porren i tynde skiver. Peberfrugten skæres i smalle strimler og mangoen i små tern.
- Varm olivenolien i en gryde, tilsæt gulerødder og porre sammen med friskrevet ingefær (ikke for fint revet), rød karrypasta og gurkemeje. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt bouillon og kokosmælk, læg låg på og lad det simre ca 10 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt derefter peberfrugt, mangotern og rejer – de skal bare lige varmes igennem, så sprødheden i peberfrugten bevares og rejerne ikke bliver seje.
- Klar til servering.
Pingback: Når gæsterne har allergier, er vegetarer, kødspisere eller har andre særligheder – Sundt for to