14. december: sødt og sprødt til jul – vinterlige cantuccini

Første gang jeg lavede denne her udgave af den italienske småkage, cantuccini, var det på en kølig augustdag, men de fungerer også supergodt om vinteren. Varianten her er med kaffe, mørk chokolade og mandler. Erstat evt lidt af mandlerne med tørrede tranebær og udelad kaffen, så bliver de virkelig julede.

Der findes masser af varianter af cantuccini. Tjek bare her.



Opskrift på cantuccini

Der bliver en 35-40 stykker af denne portion.
Tilberedningstid: En lille times tid.
Sværhedsgrad: enkelt at gå til
Ingredienser:
• 250 g hvedemel
• 1 tsk bagepulver
• 1 tsk vaniljesukker
• 125 g rørsukker
• 75 g mandler, hele og ikke smuttede (gør det let)
• 50 g mørk chokolade, grofthakket
• 1 spsk nescafé opløst i 1 spsk varmt vand
• 3 æg
Tænd ovnen på 170 g varmluft.
Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt mandler, chokolade og nescafé. Saml dejen med æggene. Dejen kan godt være lidt vanskelig at samle, men lad endelig være med at ælte den for meget, den skal være lidt klistret.
Rul dejen ud i to stænger på bagepapiret, ca. 7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20-25 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær stængerne ud i stykker ca. 1 cm brede. Stil småkagerne på højkant på pladen, og ind i ovnen med den igen, denne gang ca. 10-12 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*