Da vi fornylig holdt fest, blev der en del mad til overs. Noget røg i fryseren, blandt andet noget fint kalvekød. Lige en anledning til at gå i det italienske køkken med en gang vitello tonnato. Verdens mærkeligste kombination: kalv og tun. Det lyder ikke kompatibelt, men det er et særdeles godt match. Velegnet både som forret med godt brød – eller sammen med en gang salat udgør det et lækkert og let aftensmåltid.
Sådan en gang tunet kalv kan også fint indgå i en weekendmenu som for eksempel denne her menu til den travle dag.
Opskrift – vitello tonnato
2 personer
Tilberedningstid: 15 minutter (incl. fremstilling af salat)
Ingredienser:
- Ca 200-300 g kold kalvesteg skåret i helt tynde skiver
- 1/2 dåse tun (eller en hel lille dåse) 80 g
- 2-3 ansjosfileter
- 1/2 citron, saft heraf
- 1 spsk kapers
- 2 spsk mayonnaise
- 3-4 spsk skyr
- salt, peber
- Serveres med fx grøn salat og brød
Tuncremen laves ved at hælde tun, ansjosfileter, kapers, citronsaft, mayonnaise og skyr i en skål. Blend det med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.
Kalvekødet skæres i tynde skiver, noget af tuncremen kommes ovenpå sammen med lidt kapers, mens resten serveres i en skål til. Serveres med en god, grøn salat.