varm salat med græskar

Græskar feeling blue? Varm salat med græskar

“Hov, hvad er det?” tænkte jeg, da jeg så det her helt fantastisk flotte græskar i det lokale supermarked. Jeg var faktisk lidt på glatis. Godt nok lignede det et græskar af facon, men den smukke blå-grønne farve var noget helt andet end græskarrets normale orange fremtoning. Beslutning taget på et splitsekund: Jeg var ikke sikker på, hvad jeg puttede i kurven, men det skulle i hvert fald med hjem. Og her blev det til en varm salat med græskar.

Vel hjemme måtte jeg i gang med at google. Jo, det var et fejlfarvet græskar med det passende navn Blue ballet, der var særdeles velegnet til at bage eller stege. Det passede perfekt, for så kunne menuen komme til at stå på en varm salat med bagt græskar, grønne linser, grønkål og ristede cashewnødder med hummus og resten af sidste weekends foccaciabrød til. Foccaciabrødet havde selvfølgelig været i fryseren og kom direkte derfra i ovnen med dampfunktion slået til. Så blev det mumselækkert igen.    

Salat til en afslappet weekend

Salaten blev indledningen til en weekend, hvor der skulle slappes af i lange baner. Den skæggede var hjemme fra en kundeopgave – kom hjem fredag aften og kørte igen mandag morgen. Derfor havde jeg været den lille husmor, vasket, strøget og gjort rent inden hans ankomst. Så kunne vi nemlig holde mest muligt fri, gå strøgtur og slappe af sammen. Jeg ville gerne kræse rigtig godt med maden, men samtidig skulle den heller ikke være af den type, hvor jeg så stod i køkkenet hele dage. Der passer denne salat perfekt ind, for den passer egentlig sig selv meget af tiden. 

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

20-25 minutter

Alt i alt?

40 minutter

Hvor let?

Ret enkel

Ingredienser

  • 1/2 blue ballet græskar (eller hokkaido) – mængde afhænger af størrelse, mit var medium

  • 2-3 gulerødder

  • 75-100 g grønne linser

  • 2 håndfulde fintsnittet (færdigsnittet fra grøntsagsafdelingen)

  • 1 håndfuld cashewnødder

  • 1 lille håndfuld tørrede tranebær

  • Olivenolie

  • Salt, peber

  • Hummus
  • 1/2 ds kikærter

  • 1 fed hvidløg

  • 2-3 spsk skyr eller tilsvarende

  • Saft af 1/2-1 citron

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 knsp cayennepeber

  • Salt, peber

  • Tilbehør
  • Foccaciabrød eller andet godt brød

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Sæt linserne over og koge.
  • Så skal græskarret gøres klart: Skær det over, skrab kernerne ud og skær skrællen af. Skær det i mindre både. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave. Begge dele kommes op i et ildfast fad, vendes med 1-2 spsk olivenolie og får et drys salt, inden fadet sættes i den varme ovn i ca. 30 minutter.
  • Imens ristes cashewnødderne på en tør, varm pande og sættes til side.
  • Hummus
  • Hummus tilberedes også, mens grøntsagerne er i ovnen, og linserne koger: Hak hvidløget. Blend kikærterne, rør dem derefter med skyr og smag til med krydderier og citronsaft. Stil på køl til servering.
  • Salaten anrettes
  • Når græskar og gulerødder er bagt møre, tages fadet ud af ovnen. Bland de bagte grøntsager med de færdigkogte grønne linser og fintsnittet grønkål.
  • Pynt af med ristede cashewnødder og tørrede tranebær. Giv det hele et skvæt citronsaft, det fremhæver smagen virkelig godt.
  • Serveres med hummus og brød.      

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*