Æg i cocotte – til morgenbordet eller frokosten

Jeg fortsætter mit forsøg udi variationer over morgenmad, der også kan fungere i dagligdagen. Og som ikke minder mere om dessert end om morgenmad. Æg i cocotte kan varieres i en uendelighed, også kaldet “tænd ovnen og tøm grøntsagsskuffen… og/eller tilsæt lidt røget laks”. Jo mere fyldig, jo tættere er vi på en frokostret. Eller på at være mæt i rigtig lang tid op ad formiddagen.

Skal du lave æg til mange, så kan jeg varmt anbefale en vertikal omelet med asparges. Den er ret festlig.

Opskrift – æg i cocotte

1 portion – gang selv op!
Tilberedningstid: 20 minutter, de fleste i ovnen.
Ingredienser:

  • 1 æg, der deles i blomme og hvide 
  • 1 spsk skyr
  • 1 lille håndfuld grøntsag, fx finthakket rød peber, asparges i korte stykker eller hakket spinat
  • 1 spsk revet ost
  • Salt, peber
  • Olivenolie

Varm ovnen op til 170 grader varmluft. 
Smør cocotten med lidt olie. Del ægget i blomme og hvide. Rør hviden med skyren og tilsæt grøntsagsstykkerne, lidt salt og peber. Hæld blandingen i cocotten og blommen ovenpå. Drys lidt revet ost på toppen og sæt det i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil det er bagt/æggeblandingen er stivnet. Blommen må godt være lidt flydende endnu. Serveres fx med ristet rugbrød.

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*