Jeg fortsætter mit forsøg udi variationer over morgenmad, der også kan fungere i dagligdagen. Og som ikke minder mere om dessert end om morgenmad. Æg i cocotte kan varieres i en uendelighed, også kaldet “tænd ovnen og tøm grøntsagsskuffen… og/eller tilsæt lidt røget laks”. Jo mere fyldig, jo tættere er vi på en frokostret. Eller på at være mæt i rigtig lang tid op ad formiddagen.
Skal du lave æg til mange, så kan jeg varmt anbefale en vertikal omelet med asparges. Den er ret festlig.
Opskrift – æg i cocotte
1 portion – gang selv op!
Tilberedningstid: 20 minutter, de fleste i ovnen.
Ingredienser:
- 1 æg, der deles i blomme og hvide
- 1 spsk skyr
- 1 lille håndfuld grøntsag, fx finthakket rød peber, asparges i korte stykker eller hakket spinat
- 1 spsk revet ost
- Salt, peber
- Olivenolie
Varm ovnen op til 170 grader varmluft.
Smør cocotten med lidt olie. Del ægget i blomme og hvide. Rør hviden med skyren og tilsæt grøntsagsstykkerne, lidt salt og peber. Hæld blandingen i cocotten og blommen ovenpå. Drys lidt revet ost på toppen og sæt det i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil det er bagt/æggeblandingen er stivnet. Blommen må godt være lidt flydende endnu. Serveres fx med ristet rugbrød.