bagte jordskokker med æbler og nødder

Bagte jordskokker med æbler og nødder

Helt enkelt tilbehør til et stykke bagt laks fx, eller noget der har gået på fire eller to ben – sidstnævnte med vinger… Efterhånden længes man efter noget forår, lette salater, asparges og jordbær. Ugens vejrudsigt giver dog varsel om, at det varer endnu nogle dage, førend det tidspunkt indtræffer. Så vi var lige en tur rundt i rodfrugt-karussellen igen, og denne gang faldt valget på jordskokker. De har en fornem smag, der kun fremhæves ekstra ved at blive kombineret med æbler og hasselnødder. Jeg serverede de bagte jordskokker med æbler og nødder til et stykke bagt laks.

Jordskokker er en knoldet sag og ikke helt let at gøre ren eller skrælle. Men man belønnes som sagt med masser af god smag, hvis man tager sig tiden. Jordskokkerne har i sig selv en smag, der minder lidt om nødder. Derfor passer de også så sindssygt godt sammen med netop hasselnødder og æbler.

Hvis man nu ikke lige har lyst til at bage jordskokkerne, så er her et bud på en salat med jordskokker og æbler, hvor jordskokkerne ryger en tur på panden.

Som nævnt serverede jeg de bagte jordskokker med æbler og nødder sammen med et stykke laks. Men de passer jo også godt til masser af andre typer af fisk, nok især torskefisk. Derudover vil den passe rigtig godt som en del af en buffet. Du kan også lave retten som en let frokost – og servere et godt brød til.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

10-15 minutter

Tid i ovnen?

35 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 400 g jordskokker

  • 1 æble

  • 1 håndfuld hasselnødder

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader. Skrub og/eller skræl jordskokkerne. Skær dem i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad. Hæld 2 spsk olivenolie over dem og massér det ind i jordskokkerne. Giv dem pænt med salt og et vrid peber. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Rist imens hasselnødderne på en tør pande og gnid hinderne af i et rent viskestykke.
  • Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker. Når jordskokkerne er ved at være møre, kommes æblestykkerne ved og bager med de sidste 5-10 minutter. Hak hasselnødderne groft og pynt med dem.
  • Serveres fx til
  • Serveres til fx et stykke bagt laks, der har været med i ovnen de sidste 15-20 minutter. Jeg plejer at pakke laksestykket ind i bagepapir med lidt olivenolie, citronskiver samt salt og peber på toppen.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*