Er du træt af rodfrugter og længes efter forår? Jordskokke-æble-salat

Her sidst på rodfrugt-sæsonen kan man godt blive lidt træt af bagte rodfrugter i diverse kombinationer. Og samtidig vil jeg helst vente med de ny grøntsager, indtil de ikke længere kommer fra den anden side af jorden, men derimod stort set fra baghaven (måske en tysk baghave, men dog noget tættere på). At jeg ikke helt kan vente, vil sikkert fremgå af andre opskrifter, men af de sidste, stadig fine jordskokker har jeg lavet en salat, der har både blødhed og syret smag i sig. En jordskokke-æble-salat giver på sin egen måde en fornemmelse af forår – når nu vejret uden for insisterer på at være kedeligt aprilsvejr…

Prøv en jordskokke-æble-salat

Tilbehør eller frokostret til 2 personer

Tilberedningstid: 20 minutter

  • 300 g jordskokker
  • 1 æble, gerne dansk og syrligt
  • 1 hovedsalat
  • ½ rødløg
  • 40 g kapers
  • Olivenolie
  • Salt

Dressing

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Rengør jordskokkerne – de skal helst være så friske og fine i det, at du kan slippe for at skrælle dem – og skær dem i pæne både. Varm lidt olivenolie på en pande og råsteg jordskokkestykkerne i ca. 10 minutter ved middel varme. De skal være lidt ligesom råstegte kartofler: lidt crispy udenpå og bløde indeni. Imens skylles salaten og rives i passende stykker, der lægges på et fad. Rødløget snittes meget fint, og dressingen blandes. Lige inden servering skæres æblet i smalle både, der lægges sammen med jordskokkerne oven på salaten. Herover kapers og rødløg, slut af med dressing. Det er ikke en salat, der har godt af at stå – så server den med det samme, evt. med godt brød til en frokost eller til et stykke fisk til hovedret.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*