Lasagne med spinat og champignons: varmt i en kold tid

Kulden bider sig mere og mere fast, synes jeg. Med en dag tilbage af februar, er der snart dømt forår på kalenderen, men det er ikke lige, hvad man øjner ude i horisonten, når man kaster et blik ud af vinduet. Føj, det er koldt, og jeg er bestemt ikke bygget til kulde. Derfor står menuen i de her dage på varme og varmende retter. I går var det denne lasagne med spinat og champignons, der kom på bordet sammen med en skål salat med tomater, mango og oliven. Der blev en lille rest til overs, som blev nydt til dagens frokost.

Der er tale om en helt grøn lasagne med spinat og champignons. Vil man have en hel grøn lasagne, så kan jeg anbefale denne spinatlasagne. Den er simpelthen så rig på spinat, at selv Skipper Skræk ville blive, ja, grøn af misundelse.

Dagens – eller rettere gårsdagens lasagne – er lidt mere mild i det med hensyn til spinatindhold. Til gengæld er der så fyldt champignons i. Helst de brune champignons, for dem er der mest smag i. Andre typer af svampe kan helt sikkert også anvendes. Der er frisk chili i lasagnen, og vær lige lidt varsom med mængden. Det er lettere at lægge til end tage op.

Detaljer

Hvor mange?

2-3 personer

Arbejdstid?

20 minutter

Tid i ovnen?

25 minutter

Hvor svært?

Helt standard

Ingredienser

  • 125 g brune champignons

  • 250 g spinat fra frost

  • 1 rødløg

  • 2 dl mælk

  • 1 pakke friske lasagneplader

  • 1/2 rød chili afhængig af styrke

  • 1 mozzarella ost

  • 100 g revet ost

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

  • Tilbehør
  • Blandet salat efter eget ønske

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Varm en sauterpande op med lidt olivenolie. Hak rødløget og skær champignons i skiver. Svits begge dele let, tilsæt den frosne spinat og rør rundt, mens spinaten tør op. Tilsæt finthakket chili, salt og peber. Hæld mælk på, så det lidt knap dækker. Lad simre i 5 minutter. Du kan evt. jævne med en anelse maizena.
  • Hæld et par skefulde i et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader, derefter mere grøntsagsblanding etc. Slut af med grøntsager på toppen. Skær mozzarellaen i skiver og læg dem øverst, drys med revet ost.
  • Lasagnen bages i ovnen i ca. 25 minutter, indtil den er fin gylden på toppen,  og serveres med blandet, grøn salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*