Dagens salat med melon og tun

Det lader til at være højsæson for salater – i hvert fald bugner kamerarullen af salater i diverse varianter. Dagens salat er med melon og tun. Jeg har valgt en cantaloupmelon, men andre typer af meloner kan sagtens bruges i stedet. Det er en af de retter, der lever op til mit oprindelige krav på bloggen: mad på bordet hurtigere end at ringe efter en pizza. Og endda lettere at lave end at finde nummeret på pizzabuddet. Selv hvis det er kodet ind.

Salat tager jo ikke lang tid at lave. Nogen synes, at alt snittearbejdet er tidskrævende. Men helt ærligt, så meget skal der altså heller ikke snittes, skæres eller rives for at få en god salat på bordet.

Prøv også denne udgave af dagens salat med vandmelon og varmrøget laks. Sammenlign den med dagens salat med melon og tun, og du vil opdage, hvor stor variation valget af melon giver. To vidt forskellige salater – hvor tun kontra laks selvfølgelig også er et ret vigtigt element. Men ikke desto mindre synes jeg også, at det giver et indblik i, hvor forskelligt man kan lave næsten den samme ret. Også uden at variere vildt i hverken råvarer eller metode. Det handler først og fremmest om at sætte de rigtige råvarer sammen og forestille sig, hvordan de bedst spiller sammen.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

Max 15 minutter

Alt i alt?

Hurtigere end pizzabuddet

Hvor let?

Megalet

Ingredienser

  • 1/2 krølsalat eller lignende

  • 300 g nye, kolde, kogte kartofler

  • 1/4 cantaloupmelon

  • 1 skoleagurk

  • 1 håndfuld friskbælgede ærter

  • 1 ds tun i vand

  • 1/2 bundt persille – krus- eller bredbladet

  • Den velkendte dressing
  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 2-3 spsk rapsolie

  • Salt, peber

  • Serveres med
  • Evt. lidt godt brød

Sådan gør du

  • Riv eller snit salaten. Skær kartoflerne i halve eller kvarte, mens cantaloupmelonen skæres i små stykker og agurken i skiver. Bland det hele godt i en skål med friskbælgede ærter og tun. Hak persillen og bland den med salaten.
  • Rør dressingen sammen og hæld over. Klar til servering evt. med et stykke brød.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*