Efterårs-salat med hokkaido-græskar

Græskarsalat

Dagens ret blev en salat med hokkaido-græskar, for salat er lige godt året rundt, bare man bruger årstidens grøntsager. Jeg så asparges i butikkerne i denne uge, mærkeligt, synes jeg. Det hører sig slet ikke til nu. Det gør derimod mere rustikke grøntsager som kål, græskar og rodfrugter. Her i form af græskar i en salat, der enten kan spises alene, evt. med lidt brød, eller som tilbehør.

Og så er farverne ret skønne i denne salat: Orange græskar på en bund af grøn spinat og med lidt ekstra farvepift i form af rød peberfrugt.

Jeg har lige inspiceret krukkerne på terrassen, og mine pelargonier står i knop. Det er sådan set jo ok, men altså også lidt underligt, når kalenderen siger 2. november…

Opskrift på salat med hokkaido-græskar

Mætter 2 personer

Tilberedningstid: Græskarret bages i ca. 20 minutter i ovnen, og couscous koger ca. 10 minutter. Imens tilberedes resten af salaten.

Ingredienser:

  • ½ hokkaido græskar
  • 1 dl couscous
  • 1 par håndfulde babyspinat
  • 1 rød peber
  • ½ rødløg
  • Salt, peber, timian
  • Olivenolie eller rapsolie til græskarret
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flydende honning

Tænd ovnen på 180 gr.

Fjern og kassér kernerne fra græskarret. Skær skrællen af, og skær græskarret i smalle både, der evt. halveres, så de får en passende størrelse. Græskarstykkerne lægges i et ovnfast fad, dryppes med oliven- eller rapsolie, salt og timian. Sættes i ovnen i ca. 20 minutter.

Sæt couscous over efter anvisningerne på pakken.

Tilbered resten af salaten. Skyl og tør babyspinaten og fordel den på et fad. Skær rødløget i små tern og peberfrugten i passende stykker og fordel begge dele over babyspinaten.

Dressingen er min standarddressing, hvor 1 spsk hvidvinseddike røres med 1 tsk flydende honning, derefter tilsættes 3 spsk olivenolie lidt ad gangen.

Når couscousen er færdig, røres der i den med en gaffel.

Når græskarret er færdigbagt, er det bare at samle salaten. Løsn couscousen med en gaffel og hæld den over salaten, fordel græskarstykkerne øverst.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*