fersken-tomat salat

Fersken-tomat salat med mozzarella

Det her er ikke en kompliceret salat. Langt fra. Men en fersken-tomat salat smager virkelig godt enten som en frokostret eller som tilbehør til aftensmaden. Der er sødme fra både ferskner og tomater – og så er der lidt bid i dressingen med chiliflager. Få opskriften nedenfor.

De fleste kender den helt traditionelle tomatsalat med solmodne tomater, mozzarella og rødløg måske toppet med frisk basilikum. Den smager jo virkelig godt. Så hvorfor ændre på en succes? ”If it ain’t broken, don’t fix it.” Og nej, den traditionelle tomatsalat fra Italien skal helt sikkert overleve og slet ikke fixes på nogen måde. Men derfor kan man jo godt en gang imellem lave lidt om eller give noget godt et lille twist.

Her er der faktisk tale om dobbelt twist. Først og fremmest fordi salaten også indeholder både ferskner og rød peber. Og dernæst fordi jeg har valgt at give den mere fylde, så den faktisk sagtens kan stå alene som en frokostret. Jeg har nemlig lagt tomater og ferskner på en bund af fintsnittet spidskål. Spidskål tilhører mine absolutte favoritter, især det sprøde og lette sommer-spidskål.

Den hurtige løsning

Jeg plejer jo at sige, at der gerne må komme mad på bordet på under en halv time. Denne fersken-tomat salat er i hvert fald ikke nogen hindring. Den tager nemlig max 10 minutter at bikse sammen. Så må den gerne stå og samle sig i de resterende 20 minutter – indtil der er gået en halv time. Eller man kan spise den med det samme. Alene til frokost, som tilbehør til fx et stykke fisk eller som en lille mellemret a la italiensk menu.

Hurtige løsninger er jo et mantra for mange af mine opskrifter. At man ikke gør det unødig kompliceret. Derfor lægger jeg også i denne opskrift vægt på, at man kan skifte råvarer ud, og at der i øvrigt ikke er særlige ingredienser, som man kun skal bruge en enkelt gang. Hurtige løsninger behøver derfor heller ikke at være ensbetydende med en købe-pizza. Og vælger du nu alligevel en købe-pizza, så er der altså rigelig med tid til at lave den her salat, mens du enten venter på pizzabuddet eller på, at ovnen varmer pizzaen op.

Vidste du? Om ferskner og nektariner

I stedet for ferskner kan man selvfølgelig anvende nektariner. Nogen mennesker bryder sig nemlig ikke om den bløde, dunede overflade på ferskner. Til dem kan jeg stærkt anbefale nektariner, smagsmæssigt er der nemlig ikke rigtig nogen forskel. Det er nok mest et spørgsmål, om frugten er moden eller ej. Modne ferskner og nektariner smager sødt og af meget mere.

Vidste du i øvrigt, at nektariner er en mutation af ferskner? Nektariner og ferskner smager næsten ens, og som meget anden frugt er der mest smag i de modne udgaver. Har du købt hårde nektariner eller ferskner, kan du tvangsmodne dem. Du skal blot lægge dem sammen med æbler, som udskiller et stof, der får ferskner og nektariner til at modne.

Fersken-tomat salat med mozzarella

Opskrift af Susanne PaghMåltid GrøntType TilbehørSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

10

minutter
I alt?

10

minutter

Super tilbehør til alt fra grillen – eller som en let frokostret, evt med godt brød til

Ingredienser

  • ½ lille spidskål

  • 2 ferskner (eller nektariner)

  • 10-12 cherrytomater

  • ½ rød peberfrugt

  • 1 kugle frisk mozzarella (125 g)

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • Dressing
  • 1 spsk æblecidereddike

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk rapsolie

  • chiliflager

  • salt, peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint. Drys en blanding af salt og sukker over og kram kålen. Det gør den blød og lækker.
  • Skær fersknerne i både, halver cherrytomaterne og skær peberfrugten i små stykker. Fordel det hele over spidskålen og vend rundt.
  • Riv mozzarellaen i mindre stykker og læg dem øverst.
  • Rør dressingen sammen og smag til med chiliflager, salt og peber. Hæld dressingen over.

Bemærk

  • Salaten kan fint stå og trække en halv times tid inden servering. Det bliver den kun bedre af.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

fersken-tomat salat

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*