Hverdagslækker aspargestærte med gedeost

Jeg ved ikke helt, hvad jeg er mest tilfreds med – selve tærten, der smager rigtig godt, eller billedet af denne aspargestærte med gedeost? Begge dele falder i hvert fald i min smag, ja, billedet har nærmest karakter af at være et modelbillede værdigt.

Tærtebunden er baseret på min normale tærtedej, denne gang med en blanding af durummel og hvedemel, som giver en fin bund. Tærtedejen er lidt genial, fordi den i modsætning til den normale tærtedej med smør, ikke skal hvile før bagning. På den måde passer denne tærte godt til hverdage, hvor man ikke har så meget tid.

Fyldet er to af mine favoritter for tiden. Det er nemlig grønne asparges og gedeost. Især fordi de grønne asparges er i sæson. Det er mega enkelt fyld, men det bliver faktisk ikke meget bedre sådan en helt almindelig hverdagsaften. For tærte er jo en smart opfindelse til hverdagsaftener, hvor man måske samtidig skal have ryddet lidt grøntsager af vejen.

Serverer du denne aspargestærte med gedeost sammen med en god salat, er du ret sikker på succes.

Med eller uden blindbagning og andet nørderi?

I denne opskrift forbager jeg tærtebunden. På den måde sikrer man sig en mere sprød bund. Fyldet gør ikke bunden våd. Blindbagningen gør to ting. For det første glider dejen ikke ned af siderne, og for det andet bobler bunden ikke op. Brug i øvrigt gerne en metalform, som overfører varmen mere effektivt end en porcelænsform. Da jeg fandt ud af det, så røg mine porcelæns-tærteforme ud, eller rettere de blev reduceret til serveringsfade.

Og apropos form så kan man jo også helt droppe tærteformen. Så hedder det bare en galette i stedet for. Se opskriften på en galette med asparges og gedeost her.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer = 1 form på ca. 12 x 30 cm

Arbejdstid?

1/2 time

Tid i ovnen?

35 minutter

Hvor svært?

Medium

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 100 g hvedemel

  • 50 g durummel

  • 0,4 dl rapsolie

  • 3 spsk skyr eller lignende surmælksprodukt

  • 0,4 dl vand

  • 1 tsk groft salt

  • Fyld
  • 12 grønne asparges

  • 1/2 rulle fast gedeost

  • 1 æg

  • 1 dl mælk

  • Salt, peber

  • Serveres med
  • Blandet salat efter eget valg og behag

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Mens ovnen varmer, bikses tærtedejen sammen: de to slags mel hældes i en skål sammen med salt, heri røres først rapsolie, så skyr og dejen samles med vand, der tilsættes lidt ad gangen og ikke mere end nødvendigt.
  • Smør en aflang tærteform på ca 12 x 30 cm med olie eller smør. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir i formens facon. Læg dejen i formen og pres den op ad kanterne. Prik bunden med en gaffel og bag den i 10 minutter.
  • Imens tærtebunden er i ovnen, knækkes den nederste træede del af de grønne asparges. Skær gedeosten i skiver. Rør æg og mælk sammen med en gaffel, giv det lidt salt og peber.
  • Tag tærtebunden ud af ovnen efter de 10 minutter. Sæt ovnen til 180 grader varmluft. Læg asparges i bunden, ovenpå lægges gedeostskiverne. Hæld æggeblandingen over og sæt tærten tilbage i ovnen i yderligere 25 minutter.
  • Nydes med en god salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*