Hvid chokoladekage – den perfekte følgesvend til is

Sådan en hvid chokoladekage er den perfekte følgesvend til is, fordi den ikke er meget markant i smagen, men alligevel er sød og lidt syrlig på én gang. Svampet, men ikke tung – og så er den mildest talt pærelet at bikse sammen. Den blev serveret til en meget delikat havtornis.

Vælg en god hvid chokolade, det behøver ikke være et topbrand eller mærkevare, bare smagen er god.

Opskrift – hvid chokoladekage

Passer til en springform ca. 26 cm i diameter. Og dermed er der kage nok til 8-10 personer.
Tidsforbrug: en god times tid (og bare lige for dem, der har svært ved en god time kontra knap en time: du skal bruge 65 minutter….)
Sværhedsgrad: meget enkel
Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • 150 g smeltet smør
  • Revet skal og saft af 1 citron
  • 2 dl vand
  • 50 g grofthakket hvid chokolade

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smelt smør og hak chokolade.
Bland de tørre ingredienser godt. Tilsæt æg, smør, den revne citronskal og saft og pisk det godt sammen, slut af med chokoladen. Op i en smurt springform, evt. med bagepapir i bunden. I ovnen på 190 grader varmluft ca 35-45 minutter. Ud med sagen/kagen… serveres til is…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*