Ingefærshot


“Det smager da meget godt,” sagde den skæggede, da jeg præsenterede ham for en iskold ingefærshot, efterfulgt af et “Det er vel lidt ligesom en bitter, sådan smager den jo bare…” Jeg afventer nu reaktionen i morgen tidlig, når der står et lille shot klar til morgenmaden 😉

Ingefærshot

Til 1 liter færdig ingefærshot skal der bruges:

45 minutters tilberedningstid

Ingredienser:

  • 100 g frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver
  • 1 økocitron (ikke overfladebehandlet) skåret i skiver
  • 2-3 spsk honning
  • 1 liter vand
  • 3 tsk atamon

Ingefær og citronskiver hældes i en gryde, tilsæt honning og vand. Lad det simre-koge i 40 minutter. Skyl imens en patentflaske med 2 tsk atamon opløst i kogende vand.

Tag ingefærsaften af varmen og lad den afkøle let. Si den og tilsæt 1 tsk atamon. Hældes på patentflasken og sættes på køl, når den er helt afkølet.

Indtages med viden om, at det må simpelthen blive en god dag, når man er så sund fra morgenstunden… (Jeg har ikke afprøvet, men læst, at spiritus kan være en fordel at tilsætte, men ikke for undertegnede, der sætter sig bag bilrattet hver dag og har et nært forhold til sit kørekort.)

Sundhedsplus

Sundhedsplus: ingefær siges at være godt for stort set alt fra at virke antiinflammatorisk og booste immunforsvaret til at være kendt gennem flere tusind år som elskovsmiddel. Og virke mod køresyge…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*