Farverig salat

Det er ikke, fordi der er noget specielt ved dagens salat. Det er en farverig salat med grønt, rødt og orange. Men ud over at den har nogle ret skønne farver i sig, som man bliver i godt humør af, så smagte den også godt. Jeg valgte at servere den med grillede flutes med gedeost til. Betyder farverne noget? Ja, for man bliver ikke bare i godt humør af de flotte farver, man spiser også med øjnene. Hvordan maden ser ud, betyder altså rigtig meget. Man danner sig en forventning til, hvordan maden smager, blot ved at se den. Forventningens glæde kan være at se salaten her. Omvendt kan synet af grå, kedelig mad fjerne sulten helt.

Farverig salat

Til 2 personer går der 30 minutter og følgende ingredienser:

  • 3-4 gulerødder
  • 1/2 rød chili, bestem selv styrken
  • Lidt olivenolie
  • Et par håndfulde babyspinat
  • 1 rød peber
  • 1 appelsin
  • 1 avocado
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2-3 spsk rapsolie
  • Salt, peber

Varm olivenolien på en pande, imens du skærer gulerødder i aflange stykker og chilier i fine tern. Steg de to dele ved medium varme, indtil gulerødderne er møre. Skær imens resten af grøntsagerne i mundrette stykker og anret med let hånd. Pisk dressingen sammen af honning, hvidvinseddike og rapsolie samt salt og peber. Hæld gulerødder og chili over. Server til fx grillede ostebrød eller et stykke fisk.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*